Perinteet kunniaan ennen Turun derbyä – Interin hyökkääjälupaus täräytti suoraan kysymykseen suoran vastauksen

© Kuva: Juha Tamminen

Torstaina pelataan kauden toinen Turun derby. FC Interin hyökkääjälupaus Elias Mastokangas, 19, kertoi seuran haastattelussa, ettei voisi koskaan kuvitella pelaavansa TPS:n riveissä.

Turkulaisjoukkueiden välillä on aina ollut, ja tulee varmasti aina olemaan, tietynlainen lataus. Aiemmin joukkueiden väliset pelaajasiirrot olivat suorastaan pyhäinhäväistys, mutta viime vuosina siirtoja on nähty enemmänkin.

Tällä kaudella TPS:n riveissä pelaa Inter-taustaisista pelaajista puolustajat Tatu Varmanen ja Rasmus Holma sekä maalivahti Jere Koponen. Interin riveistä löytyy TPS-taustaisista pelaajista maalivahti Henrik Moisander.

Seurojen välinen kuilu on viime vuosina pienentynyt pelaajasiirtojen osalta. Yksi tekijä siihen on varmasti ollut se, että TPS on viettänyt useamman kauden verran Ykkösessä, jolloin Inter on päässyt keräämään turkulaisista pelaajista parhaat päältä liigastatuksellaan.

Mastokangas pitää vanhoja perinteitä yllä.

– En kyllä pystyisi millään (näkemään itseäni TPS-paidassa). Tälle logolle pelataan aina. Se on sydämessä, joka on sinimusta, Mastokangas toteaa videolla (ks. alempaa) ja pamauttaa kädellään rinnassa olevaa Interin logoa.

Molemmista joukkueista löytyy kokeneita derby-pelaajia. Mastokangas uskoo, että yksi derbyn kovimmista taistelupareista syntynee kahden seuralegendan välille.

– Itselläni varmaan tulee kovin vääntö Tatu Varmasen kanssa, kun hän tosiaan meni Interistä Tepsiin. Sitten varmaan ”Furkka” (Timo Furuholm) ja (Mika) Ääritalo, he ovat kuitenkin legendoja, joten heidän välillään varmasti tulee kova vääntö.

Derbyjen kohdalla puhutaan usein kliseisesti siitä, että paikalliskamppailu on aina erityislaatuinen ottelu, jossa voi tapahtua mitä vain. Kauden aiemmassa derbyssä TPS nappasi voiton, vaikka Inter vei peliä mielin määrin. Mastokangas pukee ottelun merkityksen vahvalla turun murteella seuraavasti:

– Kyl totta kai. Katotaa ketä on ketäki, ja ketä hallitsee tätä kaupunkii, ni kyl mun mielestä nää on hienoi ottelui.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.