Rangaistuspotkulle nimensä antanut Antonín Panenka teho-osastolla ”vakavassa tilassa”

Tshekkiläinen jalkapallolegenda Antonín Panenka on joutunut teho-osastolle. Huolestuttavasta uutisesta kertoi keskiviikkona prahalainen Bohemians, jonka kunniapuheenjohtaja 71-vuotias Panenka on.

Bohemians tiedotti Panenkan viedyn sairaalaan keskiviikkona. Pelaajan tilaa kuvataan ”vakavaksi”, ja hän on kytkettynä hengityskoneeseen. Samalla Bohemians toivottaa Panenkalle taistelutahtoa ja pyytää kannattajilta ja medialta hienotunteisuutta.

Myöhemmin Bohemians selvitti sosiaalisessa mediassa, että Panenkalla on koronavirus.

Panenka tunnetaan tietysti parhaiten rangaistuspotkusta, joka ammutaan maalin keskelle. Kyseinen strategia on nimetty hänen mukaansa, ja sitä käyttää säännöllisesti muun muassa rankkarispesialisti Sergio Ramos.

Ramos ampui legendaarisen rankkarinsa vuoden 1976 EM-finaalissa Tshekkoslovakian ja Länsi-Saksan välillä. Hän ampui rankkarikisan ratkaisevan pilkun joukkueensa kahdeksantena laukojana maalivahti Sepp Maierin selän taakse.

– Olin harjoitellut sitä kahden vuoden ajan. Luotin yksinkertaisesti siihen, että kaikki maalivahdit hyppäävät jompaankumpaan reunaan, joten päätin, että olisi hyvä laukoa keskelle, Panenka kuvaili rankkariaan kerran.

SuomiFutis julkaisi tammikuussa jutun, jossa Panenka muisteli legendaarista maaliaan ja sen tuomaa julkisuutta.

Lähde: AS

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!