Suomalaispuolustaja sai Revierderbyn otteistaan valmentajan kehut – ”Olen häneen erittäin, erittäin tyytyväinen”

© Kuva: Getty Images

Vaikka Borussia Dortmund venyttikin 3-0 -voitollaan Schalken voitottomien putken jo 21 ottelun mittaiseksi, jäi kauden ensimmäinen Revierderby varmasti nuoren suomalaistopparin Malick Thiawin mieleen. Suomalaisen äidin ja senegalilaisen isän poika teki Bundesliigan avauskokoonpanodebyyttinsä Saksan ehkä tärkeimmässä derbyssä ja pelasi Schalken kolmen miehen puolustuslinjassa täydet 90 minuuttia.

– Minun täytyy sanoa, että olen Malickiin erittäin, erittäin tyytyväinen. Hän pelasi todella hyvän ottelun, Schalken valmentaja Manuel Baum totesi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

19-vuotias Schalken kasvatti Thiaw oli pelannut Bundesliigassa jo viime kaudella neljä ottelua. Debyytti tapahtui maaliskuussa Hoffenheimia vastaan ja kesäkuussa 191-senttinen toppari pääsi kentälle vielä kolmessa perättäisessä ottelussa. Yhteensä minuutteja kertyi viime kaudella Bundesliigassa 72. Lauantainen Dortmund-peli oli Thiawille kauden ensimmäinen, ja samalla uran ensimmäinen kerta Schalken edustusjoukkueen avauskokoonpanossa.

Manuel Baum kertoi pelin jälkeen joukkueensa heikkoudeksi rohkeuden ja itseluottamuksen puutteen pallollisena. Vaikka Schalke ei kokonaisuudessaan tällä saralla onnistunut, sai Thiaw tästäkin valmentajalta positiivista palautetta.

– Minulla oli pallonriistojen jälkeen tunne, että hän yritti löytää pelikavereitaan. Hänellä oli myös lähinnä rohkeita ratkaisuja. Minusta ei tuntunut siltä, että Malick olisi halunnut vain purkaa pallon pois. Thiawin peli oli erittäin onnistunut, Baum jatkoi.

Dortmund teki kaikki kolme maaliaan toisella puoliajalla. Maaleista vastasivat Manuel AkanjiErling Braut Håland ja Mats Hummels.

Düsseldorfissa syntynyt Thiaw siirtyi Schalken organisaatioon 15-vuotiaana Borussia Mönchengladbachista. Hänellä on toistaiseksi vain Suomen kansalaisuus, mutta Thiaw on hakenut myös synnyinmaansa Saksan passia. Maajoukkue-edustuksia takana ei vielä ole, sillä puolustaja halunnee pitää ovet auki myös Saksan A-maajoukkueeseen.

Kunhan kansalaisuushakemus on hyväksytty, saatetaan hänet kuitenkin nähdä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, sillä MTV Urheilun haastattelussa Thiaw kertoi käyneensä Juha Malisen kanssa asiasta alustavia keskusteluja.

Lähde: LigaInsider