Suomalaistopparin paljonpuhuva havainto Espanjan kolmostasolta: ”Kaikki mahtuisivat HJK:n avaukseen”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK-taustainen Valtteri Vesiaho sai pari viikkoa sitten mielenkiintoisen seurasiirron, kun hän siirtyi Ykkösen KTP:stä Espanjan kolmannelle sarjatasolle Segunda B:hen, Haro Deportivon joukkueeseen.

21-vuotias puolustaja on pelannut TPS:ssä ja KTP:ssä Ykköstä 30 ottelua ja HJK:ssa Veikkausliigaa 18 peliä. Haro Deportivon kausi alkaa vasta maaottelutauon jälkeen 18. lokakuuta, mutta joukkueen keskiviikkoinen harjoituspeli Real Sociedadin B-joukkuetta vastaan avasi topparin silmiä siitä, kuinka kovalle tasolle hän on siirtynyt.

– 1-2 voitto Sociedadin junnutehtaasta. Täytyy olla rehellinen ja myöntää, että muutto Espanjaan on avannut silmiä, kuinka paljon hyviä pelaajia on olemassa, Vesiaho kirjoitti Twitterissä.

– Ei mitään suomalaisilta pois, mutta kyllä esimerkiksi Real Sociedadin B:n avauksesta kaikki menisi heittämällä HJK:n, KuPS:n ja Interin avaukseen. Käsittämättömän taitavia, nopeita, vahvoja sekä teknis/taktinen toiminta kentällä on ihailtavaa tasoa. Ilolla odotan mitä Espanjan vuosi opettaa.

Segunda B:ssä pelaa tällä kaudella koronapandemian tuomien poikkeusten takia peräti 102 joukkuetta, jotka on jaettu viiteen divisioonaan, jossa kussakin on kaksi lohkoa. Haro Deportivon lohkossa pelaa muun muassa La Liga -seura Osasunan kakkosjoukkue.

Koska La Ligassa pelaa 20 joukkuetta ja Segundassa 22, ovat Segunda B:n seurat (jollainen myös Haron vastustaja Real Sociedad B on) joukkuerankingissa sijoilla 43-144.

Vesiaho pelasi keskiviikon harjoituspelissä täydet 90 minuuttia ja sai yhden varoituksen katkaistuaan Real Sociedad B:n vastahyökkäyksen. Peli oli Haro Deportivon kolmas harjoituspeli. Jo edellisessä pelissä Vesiaho oli pelannut 45 minuuttia.

Eilisen pelin vastapuolella kentän laidalla hääri todellinen legenda, sillä Real Sociedadin B-joukkuetta valmentaa maailmanmestari, kaksinkertainen euroopanmestari, kaksinkertainen Mestarien liigan voittaja ja Liverpoolissa, Real Madridissa ja Bayern Münchenissä pokaaleja kahminut Xabi Alonso.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.