HJK-taustainen Valtteri Vesiaho sai pari viikkoa sitten mielenkiintoisen seurasiirron, kun hän siirtyi Ykkösen KTP:stä Espanjan kolmannelle sarjatasolle Segunda B:hen, Haro Deportivon joukkueeseen.

21-vuotias puolustaja on pelannut TPS:ssä ja KTP:ssä Ykköstä 30 ottelua ja HJK:ssa Veikkausliigaa 18 peliä. Haro Deportivon kausi alkaa vasta maaottelutauon jälkeen 18. lokakuuta, mutta joukkueen keskiviikkoinen harjoituspeli Real Sociedadin B-joukkuetta vastaan avasi topparin silmiä siitä, kuinka kovalle tasolle hän on siirtynyt.

– 1-2 voitto Sociedadin junnutehtaasta. Täytyy olla rehellinen ja myöntää, että muutto Espanjaan on avannut silmiä, kuinka paljon hyviä pelaajia on olemassa, Vesiaho kirjoitti Twitterissä.

– Ei mitään suomalaisilta pois, mutta kyllä esimerkiksi Real Sociedadin B:n avauksesta kaikki menisi heittämällä HJK:n, KuPS:n ja Interin avaukseen. Käsittämättömän taitavia, nopeita, vahvoja sekä teknis/taktinen toiminta kentällä on ihailtavaa tasoa. Ilolla odotan mitä Espanjan vuosi opettaa.

Valtteri Vesiaho

@vesiaho

Valtteri Vesiaho

@vesiaho
1-2 voitto Sociedadin junnutehtaasta. Täytyy olla rehellinen ja myöntää, että muutto Espanjaan on avannut silmiä kuinka paljon hyviä pelaajia on olemassa. Ei mitään suomalaisilta pois mutta kyllä esimerkiksi Real Sociedadin B avauksesta kaikki menisi heittämällä
Hjk, KuPS ja Inter avaukseen. Käsittämättömän taitavia, nopeita, vahvoja sekä teknis/taktinen toiminta kentällä on ihailtavaa tasoa. Ilolla odotan mitä Espanjan vuosi opettaa.

Segunda B:ssä pelaa tällä kaudella koronapandemian tuomien poikkeusten takia peräti 102 joukkuetta, jotka on jaettu viiteen divisioonaan, jossa kussakin on kaksi lohkoa. Haro Deportivon lohkossa pelaa muun muassa La Liga -seura Osasunan kakkosjoukkue.

Koska La Ligassa pelaa 20 joukkuetta ja Segundassa 22, ovat Segunda B:n seurat (jollainen myös Haron vastustaja Real Sociedad B on) joukkuerankingissa sijoilla 43-144.

Vesiaho pelasi keskiviikon harjoituspelissä täydet 90 minuuttia ja sai yhden varoituksen katkaistuaan Real Sociedad B:n vastahyökkäyksen. Peli oli Haro Deportivon kolmas harjoituspeli. Jo edellisessä pelissä Vesiaho oli pelannut 45 minuuttia.

Eilisen pelin vastapuolella kentän laidalla hääri todellinen legenda, sillä Real Sociedadin B-joukkuetta valmentaa maailmanmestari, kaksinkertainen euroopanmestari, kaksinkertainen Mestarien liigan voittaja ja Liverpoolissa, Real Madridissa ja Bayern Münchenissä pokaaleja kahminut Xabi Alonso.

Haro Deportivo

@HaroDeportivo
🇫🇮 Valtteri, now we're a little bit finnish. Tervetuloa kotiin!

Valtteri Vesiaho

@vesiaho
Now it’s official!! Dream has come true! Playing abroad with this beautiful club @HaroDeportivo thanks for the @KTPKotka for giving me this opportunity🙏🏽 And what’s the best, my favourite football country after Finland of course🤪🇫🇮🇪🇸 #vamos