Suomi kaatoi sunnuntaina Bulgarian Nations Leaguen kamppailussa lukemin 2-0. Olympiastadionilla yleisön edessä napattu voitto tyydytti luonnollisesti päävalmentaja Markku Kanervaa.

Kanerva oli tyytyväinen Huuhkajien peliesitykseen V Sportin haastattelussa pelin jälkeen.

– Teimme perusasiat huomattavasti paremmin kuin Puola-pelissä. Puolustuspeli oli kokonaisuudessaan hyvä, vaikka Bulgarialla toki oli maalipaikkoja. Hyökkäyspäähän loimme riittävästi paikkoja ja teimme kaksi maalia, Kanerva totesi.

– Mutta ennen kaikkea ilahduttaa pitkästä aikaa, kun siellä on kaverit tuulettamassa tuolla meidän upeille faneille. Saimme heiltä hienon kannustuksen tänään, päävalmentaja kiitteli.

– Tämä oli henkisesti tärkeä voitto. Joukkue osoitti henkistä kanttia. Tultiin hyvällä itseluottamuksella tähän peliin. Voitontahtoa ja taistelutahtoa peräänkuulutin pelaajilta tänään, ja sitä me näimme tuolla kentällä tänään. Kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen peliesitykseen, Kanerva jatkoi.

Huuhkajat pelasi 4-4-2 sunnuntaina muodostelmalla. Aikaisemmissa kamppailuissa joukkueen on nähty viime aikoina pelaavan enemmän 5-3-2 ryhmityksellä.

– Nyt vedettiin tällä systeemillä ja se näytti toimivan. Joukkue puolusti tiiviisti. Totta kai välillä olisi voinut vähän prässiä nostaa. Ajoittain Bulgaria pakotti meidät valumaan alas, mutta puolustimme boksin hyvin. Kokonaisuus oli erittäin hyvä, Kanerva päätti.