Veikkausliigan putoamistaistelussa edessä elintärkeä kamppailu – ”Emme saaneet suunnittelemaamme valmistautumista”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelataan tänään kaksi tärkeää ottelua. Ottelussa FC Lahti-FC Haka kotijoukkue haluaa tarrata tiukemmin kiinni yläloppusarjan paikkaan, kun taas Haka mielii repiä lisää eroa karsijan paikalla olevaan TPS:ään. Vieläkin kovemmat panokset ovat ottelussa TPS-RoPS, jossa sarjan kaksi viimeistä taistelevat sarjapaikkansa säilyttämisestä.

Kotijoukkue TPS otti ensimmäisen kauden kolmesta voitostaan juuri Palloseurojen edellisessä kohtaamisessa Rovaniemellä ottelussa, joka oli valmentaja Jonatan Johanssonin ensimmäinen. Tuolloin RoPS keikkui vielä niukasti TPS:n yläpuolella sarjataulukossa, mutta nyt asetelma on kääntynyt. Ennen elokuun alussa pelattua ottelua TPS oli vielä nollakerhossa, mutta nyt pisteitä on 12 RoPS:n viittä vastaan.

Jos ja toivottavasti kun loppusarjatkin saadaan onnellisesti pelattua, on RoPS:lla jäljellä vielä kahdeksan ottelua ja TPS:llä yhdeksän. Mikko Mannilan valmentamalla vierasjoukkueella alkaa kuitenkin tulla kiire kuroa TPS:n etumatkaa kiinni, jotta se selvittäisi tiensä karsintoihin suoran putoamisen sijaan. Avainasemassa ovat luonnollisesti kaksi jäljellä olevaa keskinäistä ottelua.

– Panokset ovat isot, joten intohimon täytyy näkyä myös kentällä. Varmasti se ratkaisee, kumpi on valmiimpi taistelemaan. Kumpi on valmiimpi laittamaan omaa kroppaa likoon, Mikko Mannila ennakoi peliä RoPS:n kotisivujen ennakossa.

Turkuunkin on jo saatu syksyn ensimmäisiä yöpakkasia ja räntäkuuroja, joten Veritas-stadionin luonnonnurmi voi alkaa olla kauden lopun lähestyessä koetuksella. Rajummin olosuhteet ovat kuitenkin koetelleet rovaniemeläisiä, sillä RoPS:n kenttä peittyi sunnuntain vastaisena yönä hangen alle. Viimeiset valmistavat harjoitukset RoPS joutuikin tekemään kuntosalilla.

– Sanotaanko näin, että aivan sitä valmistavaa treeniä ei saatu, jonka olimme suunnitelleet, Mannila myöntää.

– Mutta teimme sellaisia asioita, että olemme tänään vahvoja ja teräviä. Olemme valmiita fyysisesti sekä mentaalisesti.

Mannila arvelee, että erikoistilanteet tulevat olemaan jumbofinaalissa tärkeässä roolissa. Hän korostaa myös sitä, että RoPS:n on oltava tarkkana TPS:n vastahyökkäysten kanssa.

RoPS joutuu otteluun ilman loukkaantuneita Aleksandr Kokkoa, Joonas Vahteraa ja maalivahti Sammy N’Djockia.

Myös TPS:n valmentaja Jonatan Johansson varautuu todelliseen taistelupeliin, sillä RoPS pelaa jo selkä seinää vasten.

– RoPS on todella vaarallinen vastustaja. Ne taistelee elämästä, eikä niillä tässä tilanteessa ole kauheasti hävittävää. Meidän pitää ensin muistaa kaikki perusasiat, kuten perustaistelu, fyysisyys ja aggressiivisuus ja mennä niiden jälkeen vasta sitten taktisiin kuvioihin, Johansson korostaa TPS:n kotisivujen ennakossa.

TPS:n kokoonpanosta ovat varmuudella poissa vain pitkäaikaispotilaat Eliécer Espinosa ja Jesper Karlsson.

Molemmilla joukkueilla on edessä otteluruuhka, sillä RoPS kohtaa jo torstaina vieraissa HIFK:n. Välissä joukkue ei Napapiirille palaa, vaan majoittuu välipäivät Eerikkilän urheiluopistolla.

TPS puolestaan pelaa tällä viikolla kolme ottelua Veritas Stadionilla. Torstaina on vuorossa Interin isännöimä Turun derby ja sunnuntaina TPS:n koronatartunnan takia siirretty rästiottelu SJK:ta vastaan. Vielä viimeinenkin runkosarjan ottelu on kotipeliä KuPS:ia vastaan, joten TPS:n ei tarvitse runkosarjan aikana enää Turusta poistua.

Ottelu TPS-RoPS alkaa kello 18.30 ja sitä voi seurata myös Ruutu+-palvelusta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.