Ykkösessä pelaava VPS tiedotti maanantaina joukkueen tilanteesta koronatartuntojen suhteen.

– Edustusjoukkueesta on testeissä löytynyt yhteensä neljä koronavirustartuntaa. Ensimmäinen näistä todettiin viime viikon alussa, ja heti tuloksen saamisen jälkeen koko joukkue meni karanteeniin. Kolme muuta tartuntaa todettiin loppuviikosta. Kaikki sairastuneet ovat hyväkuntoisia ja eristyksissä kotihoidossa. Kaikki muut testatut VPS:n edustusjoukkueen jäsenet ovat saaneet negatiivisen testituloksen. Seuraamme tilannetta edelleen ja teemme toimenpiteitä tarvittaessa.

Valtaosa vaasalaisryhmästä pääsee normaaliin toimintaan pian.

– Lukuun ottamatta koronatartunnan saaneita henkilöitä, pääsee joukkue karanteenista myöhemmin tämän viikon aikana ja voi AVI:n ohjeiden mukaisesti jatkaa taas normaalia harjoitteluaan.

Ottelutapahtumien suhteen joudutaan poikkeuksellisiin toimiin. Kotiotteluita joukkueella on jäljellä vielä kaksi.

– VPS saa edelleen jatkaa joukkueharjoituksia, mutta voi pelata kotiottelunsa vain tyhjille katsomoille.

Tilanteesta neuvotellaan vielä Palloliiton kanssa. VPS tiedottaa kauden viimeisiä otteluita koskevista päätöksistä ja järjestelyistä tarkemmin mahdollisimman pian. Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että kausi voidaan pelata loppuun päivitetyn otteluohjelman mukaisesti.

Tietojen mukaan Pohjanmaalla muutkin katsomot jäävät vajaakäyttöön; ainakin lauantain FF Jaro – AC Kajaani -ottelu pelataan ilman yleisöä.