AC Milanin huima putki tuli tylyyn päätökseen Eurooppa-liigassa – Lillen sensaatiohyökkääjä nousi harvalukuiseen joukkoon

© Kuva: Getty Images

LOSC Lille tyrmäsi vieraskentällä AC Milanin tylyin 0-3-lukemin. Lillen sankarina toimi hyökkääjä Yusuf Yazici, joka viimeisteli tunnissa hattutempun.

Yazici aloitti maalinteon pilkulta 22. minuutilla. Toinen maali syntyi 55. minuutilla ja hatullisen turkkilainen sai täyteen kolme minuuttia myöhemmin.

Lillen onnistui tehdä Milanin hyökkäyspelaaminen täysin aseettomaksi. Samaan aikaan vierasjoukkue oli alati vaarallinen saadessaan mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, eikä Milanin topparikaksikko Alessio RomagnoliSimon Kjær kyennyt parhaimpaansa saadakseen tulikuuman Yazicin aisoihin.

Milan on ollut huimassa lennossa ennen torstai-illan Lille-kohtaamista. Joukkue porskutti 24 ottelun tappiottomassa putkessa, ja edellisen kerran Milan jäi huonommaksi maaliskuussa juuri ennen koronataukoa.

Yazici pelasi eittämättä elämänsä ottelun. Hänestä tuli vasta toinen pelaaja, joka on kyennyt tekemään hattutempun Milanin verkkoon europeleissä. Edellisen ja ainoan kerran häntä aiemmin tempussa oli onnistunut Rivaldo Barcelonan paidassa Mestarien liigan kaudella 2000-2001.

Yazicin kuluneen syksyn vireestä kertoo myös se, että hattutemppu oli hänelle jo toinen tämän kauden Eurooppa-liigassa. Hän iski kolme häkkiä myös lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa Sparta Prahaa vastaan. Hänestä tuli kuudes pelaaja, joka on onnistunut tekemään kaksi hattutemppua yhden kauden aikana Eurooppa-liigassa – ja vain kolmen kierroksen jälkeen.