Allsvenskan-puolustaja valitsi kolmesta maajoukkuevaihtoehdostaan Suomen, toistaiseksi – ”Mitä vain voi tapahtua”

© Kuva: Juha Tamminen

Juha Malisen valmentamaan Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen nousi tänä syksynä uusi, suurelle yleisölle kohtalaisen tuntematon nimi. Hän on AIK:n vasta 18-vuotias topparilupaus Robin Tihi.

Vuonna 2002 Ruotsin Solnassa syntynyt Tihi on tehnyt tänä vuonna läpimurtonsa Ruotsin Allsvenskanissa. Takana on 13 pelattua pääsarjaottelua, joissa hän on tehnyt yhden maalinkin. Elokuusta lähtien Tihi joutui AIK:n valmentajanvaihdoksen myötä hieman paitsioon eikä mahtunut kymmeneen peliin joukkueensa kokoonpanoon, mutta sunnuntain Örebro-ottelussa hän palasi joukkueen vaihtopenkille.

– On mukavaa ottaa joka tapauksessa askel lähemmäs avauskokoonpanoa. Se tuntuu hyvältä pitkän poissaolon jälkeen, Tihi sanoi Fotbollskanalenin haastattelussa.

– Kelle tahansa voi käydä niin, ettei peliaikaa liiaksi heru. Silloin on tehtävä kovasti töitä kentän ulkopuolella ja oltava valmis, kun tilaisuuden taas saa. Kenenkään jalkapalloilijan ura ei mene aina ylöspäin, vaan jokaisella on ylä- ja alamäkiä.

Tihi pelasi vuonna 2018 Ruotsin alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta vastasi myöntävästi Malisen maajoukkuekutsuun tänä syksynä. Tihi pelasi Pikkuhuuhkajien avauskokoonpanossa kaikissa syksyn viidessä EM-karsintaottelussa, ja neljässä näistä täydet minuutit. Pelipaikkana oli keskuspuolustuksen lisäksi kolmessa pelissä oikean laitapuolustajan tontti.

Tihi kertoo haastattelussa saaneensa tältä kaudelta enemmän kuin odotti. Hän toivoi kauden alla vain pääsevänsä treenaamaan AIK:n edustusjoukkueen kanssa, mutta lopulta peliminuuttejakin on tullut mukavasti. Niinpä loppukesällä oli aika päättää, edustaisiko Tihi alle 21-vuotiaiden maajoukkuetasolla Suomea, Ruotsia vai Marokkoa, sillä edustusoikeus hänellä on kaikkiin kolmeen.

– Suomen edustaminen on tuntunut oikein hyvältä, vaikka ympäristö onkin uusi. Vaikka olenkin pelannut oikeana laitapuolustajana, on roolini muistuttanut topparin roolia. Kaikki on sujunut hyvin, Tihi arvioi.

– Valinta maajoukkueiden välillä oli vaikea varsinkin, koska sain valita kolmen eri maan väliltä. Tärkein tekijä oli (Pikkuhuuhkajissa tarjolla ollut) peliaika.

Suomen A-maajoukkueeseen valinta ei Tihiä kuitenkaan vielä lukinnut, ja Fotbollskanalenin mukaan Ruotsin jalkapalloliitto haluaisikin hänet aikuisten tasolla Ruotsin paitaan. Yhteyttä on pidetty, eikä Tihi ole Ruotsin A-maajoukkueelta vielä ovea sulkenut.

– Se päätös on edessä tulevaisuudessa. Mitä tahansa voi tapahtua, Tihi myöntää.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004