Borussia Dortmundin seurapomo odottaa jo vesi kielellä – 15-vuotias maalihirmu pääsee pian irti

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin hyökkääjälupaus Youssoufa Moukoko on yksi kohutuimmista nuorista pelaajista Euroopassa, vaikka hän ei ole pelannut vielä otteluakaan miesten sarjoissa.

Moukoko, 15, on pistänyt maaliennätyksiä uusiksi Dortmundin nuorten joukkueissa jo muutaman vuoden ajan. Tällä kaudella hän on pelannut alle 19-vuotiaiden ikäluokassa neljä ottelua ja tehnyt jokaisessa vähintään hattutempun.

Saksan U20-maajoukkueessa hiljattain debytoinut Moukoko on harjoitellut Dortmundin ykkösmiehistön kanssa tammikuusta lähtien, mutta hän saa Bundesliigan sääntöjen mukaan debytoida maan pääsarjassa vasta, kun hänelle tulee mittariin 16 vuotta.

Tuohon ei ole kuitenkaan enää pitkä aika, sillä Moukoko viettää syntymäpäiviään 20. marraskuuta. Hän voisi sääntöjen puolesta pelata ensimmäisen miesten ottelunsa heti seuraavana päivänä, jolloin Dortmund kohtaa Hertha Berlinin vieraskentällä Bundesliigassa.

Borussia Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke hehkutti superlupausta Saksan Sky Sportsin haastattelussa, mutta muistutti myös, että Moukoko on ällistyttävistä tilastoistaan huolimatta vasta lapsi.

– Hänellä on maaligeeni. Olkoon kyse kolmen tai neljän maalin tekemisestä U19-joukkueessa, mutta jos niitä iskee tasaiseen tahtiin, niin silloin omaa ehdottomasti maaligeenin.

– Mutta valmentaja päättää, pelaako hän vai ei ja milloin hän pelaa. Hänestä tulee kaikista nuorin pelaaja, joten meidän on varottava, ettemme ylikuormita häntä.

– On kuitenkin hyvä asia, että hän on täällä [edustusjoukkueessa]. Ehkä [päävalmentaja Lucien] Favre kokeilee Youssoufaa, jos [Erling Braut] Håland tarvitsee taukoa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.