Jalkapallomaailmaa kohtasi keskiviikkona suuri suru, kun Diego Maradona menehtyi. Argentiinalaislegenda menehtyi 60-vuotiaana sydänpysähdykseen.

Tieto Maradonan kuolemasta tuli vain hetki ennen C Moren Mestarien liigan ennakkostudion lähetyksen alkua. C Moren suosikkiselostajalle Tuomas Virkkuselle Maradonan merkitys hänen elämässään on ollut suuri.

– Maradona on ollut mulle mun aikakauden lapsuuden suurin sankari futiksesta ylivoimaisesti. En olisi tästä lajista varmaan koskaan kiinnostunut ilman häntä, Virkkunen totesi.

Maradona pelasi uransa menestyksekkäimmät vuodet Napolin paidassa vuosina 1984-1991. Tuona aikana seura valloitti kahdesti Italian Serie A:n mestaruuden. Maradona onkin kaupungissa todella suuri sankari.

– Muistan kun kävin siellä [viitaten Napoliin] Maradonan alttarilla. Siellä on Diegon kuvia ja kynttilöitä ja kaikkea muuta. Se taisi olla perus tiistai ja sinne oli jonoa. Sinne ei niin vain menty. Sä odotit siinä vuoroa kiltisti. Sen jälkeen hiljainen hetki ja katsottiin kaikkea niitä, Virkkunen jatkoi.

Myös ennakkostudion asiantuntijoilla, entisillä pelaajilla, Mika Väyrysellä sekä Sami Hyypiällä oli luonnollisesti muistoja legendaarisesta argentiinalaissuuruudesta.

– Aika paljon tulee muistoja mieleen. Varmaan kaikilla vuoden 1986 MM-kisat [viitaten Meksikon kisoihin, joissa Argentiina voitti mestaruuden]. Itelle tulee muistoja, minkä takia rakastui lajiin nimeltä jalkapallo, Väyrynen totesi.

– Ne oli loistavat kisat Maradonalta. Kaikki muistaa varmasti sen Jumalan käden, Hyypiä jatkoi.