Erikoinen yhteensattuma – myös Diego Maradonan esikuva kuoli samalla päivämäärällä

© Kuva: Getty Images

Koko jalkapallomaailma suree keskiviikkona menehtynyttä legendaa, Diego Maradonaa. Maradona sai sydänkohtauksen ja menehtyi paikallista aikaa kello 14:n maissa kotonaan Buenos Airesissa.

Aivan kuten Maradona on ollut miljoonille jalkapalloilijoille ja jalkapallon ystäville se suurin, ja monille ensimmäinen esikuva, on myös parhailla omat idolinsa. Jo pikkupoikana Argentiinan pääsarjaottelujen tauolla kentälle kikkailemaan päässyt Maradona nimesi useissa haastatteluissa kolme pelaajaa suurimmaksi esikuvikseen: he olivat brasilialainen pelintekijä Rivelino, argentiinalaisessa Independientessä pelannut pelintekijä Ricardo Bochini, sekä Manchester Unitedista parhaiten muistettava pohjoisirlantilainen George Best.

Sekä Diego Maradona että George Best olivat paitsi oman aikakautensa supertähtiä, niin myös yksiä kaikkien aikojen parhaista. Kun jalkapallon kansainvälinen kattojärjestö FIFA järjesti joulukuussa 2000 äänestyksen viime vuosisadan parhaista pelaajista, sijoittui Maradona fanien ja asiantuntijaraadin yhteistuloksissa kolmanneksi (Pelén ja Alfredo Dí Stefanon jälkeen) ja Best sijalle kuusi. Yleisöäänestyksen Maradona voitti ylivoimaisesti saatuaan äänistä yli puolet, 53,6 prosenttia.

Maradona ja Best loistivat kentällä, mutta molempia yhdisti myös railakas elämäntyyli ja rankka juhliminen. Best kärsi vakavasta alkoholismista ja Maradonalla oli vaikeita riippuvuusongelmia niin alkoholin kuin kokaiininkin kanssa.

Tuorein yhtäläisyys löytyy siitä, että pelaajasuuruudet kuolivat sattumoisin tismalleen samalla päivämäärällä, Maradona tasan 15 vuotta Bestiä myöhemmin. Maradona ehti täyttää 60 vuotta vajaa kuukausi ennen kuolemaansa, ja Best oli kuollessaan puoli vuotta vaille 60-vuotias.

Lähde: Bolavip


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.