Etelä-Afrikan MM-kisoissa Ranskaa kaatamassa ollut puolustaja menehtyi auto-onnettomuudessa

© Kuva: Getty Images

Entinen Etelä-Afrikan maajoukkuepuolustaja Anele Ngcongca on kuollut. Ngcongca sai surmansa varhain maanantaiaamuna auto-onnettomuudessa kotimaassaan Etelä-Afrikassa. Hän oli kuollessaan 33-vuotias.

Ngcongca pelasi Bafana Bafanan maajoukkueessa 52 ottelua vuosina 2009-2016. Hän kuului maansa MM-kisajoukkueeseen kotikisoissa vuonna 2010. Ngcongca pelasi kisoissa yhdessä ottelussa, mutta samalla kenties siinä tärkeimmässä, sillä kyseessä oli alkulohkon päätösottelu, jossa Etelä-Afrikka järkytti kisojen suosikkeihin lukeutunutta Ranskaa ottamalla 2-1-yllätysvoiton. Molempien joukkueiden kisat päättyivät lohkovaiheeseen.

Oikeana laitapuolustajana pelannut Ngcongca edusti vuosina 2007-2015 belgialaista KRC Genkiä, Jere Urosen nykyistä seuraa. Hän siirtyi Genkistä lainalle ranskalaiseen Troyesiin kesällä 2016, puoli vuotta ennen Urosen saapumista seuraan.

Vuodesta 2016 lähtien Ngcongca edusti eteläafrikkalaista Mamelodi Sundownsia. IOL-sivuston mukaan hän oli aikeissa siirtyä vuoden lainasopimuksella Durbanissa pelaavan AmaZulun joukkueeseen sovittuaan seuran kanssa siirrosta viime perjantaina. Siirto ei kuitenkaan toteutunut Ngcongcan menetettyä kohtalokkaasti autonsa hallinnan, ja henkensä.

Ngcongca voitti urallaan muun muassa Belgian-mestaruuden, kahdesti Belgian cupin sekä kerran Afrikan Mestarien liigan.