FIFA on nimennyt 11 pelaajaa ehdolle vuoden 2020 The Best -palkinnon saajaksi. Vuoden paras jalkapalloilija valitaan Zürichissä järjestettävässä palkintoseremoniassa 17. joulukuuta. Sitä ennen paljastetaan myös kolme ehdokasta kuhunkin pelipaikkakohtaiseen palkintokategoriaan.

Ehdolle pääsi kaksi pelaajaa tänä vuonna viisi pokaalia (Mestarien liiga, Bundesliiga, Saksan Cup, Saksan Supercup, UEFA Supercup) voittaneesta Bayern Münchenistä. Niin Bundesliigassa, Mestarien liigassa kuin Saksan Cupissakin maalikuninkuuden voittanut Robert Lewandowski on tänä vuonna ehdoton voittajasuosikki, mutta mukaan pääsi myös Liverpooliin siirtynyt keskikenttäpelaaja Thiago Alcântara.

Bayern Münchenin tekeminen on tänä vuonna ollut kuitenkin niin vakuuttavaa, että monen mielestä Bayernin pelaajia voisi listalla olla kenties enemmänkin. Erityisesti Joshua Kimmich, Thomas Müller ja maalivahti Manuel Neuer pelasivat kerrassaan erinomaisen kauden 2019-2020. Yhtään maalivahtia ehdokaslistalla ei ole.

Myös Mestarien liigan finaalin hävinnyt Paris Saint-Germain sai kaksi pelaajaansa ehdolle. PSG:n tähtisikermästä listalta löytyvät Neymar ja Kylian Mbappé. Valioliigan voittanut Liverpool sai ehdolle peräti kolme pelaajaansa: Sadio Manén, Mohamed Salah’n ja Virgil van Dijkin. Ja jos Thiagokin lasketaan, niin peräti neljä.

Lisäksi ehdolle pääsivät Juventuksen Cristiano Ronaldo, Manchester Cityn Kevin De Bruyne, Barcelonan Lionel Messi ja Real Madridin Sergio Ramos.

Tämän vuoden palkinnon saaja valitaan 20.7.2019-7.10.2020 annettujen näyttöjen perusteella. Ehdokaslistan on laatinut FIFA:n asettama ”miesten jalkapalloilun asiantuntijoiden” paneeli. Palkinnon voittajan ratkaisevat äänestyksellä fanit, toimittajat, maajoukkuevalmentajat ja maajoukkuekapteenit. Kullakin äänestyssegmentillä on sama painoarvo.