Jos joutuu Huuhkajat keskiviikkoiseen ”lohkofinaaliin” ilman toisen varoituksensa myötä pelikieltoon joutunutta kapteeniaan Tim Sparvia, niin puntit ovat kuitenkin tasan. Kotijoukkue Walesiltakin on nimittäin tärkeä pelaaja pelikiellossa.

Tottenhamin vasen laitapuolustaja Ben Davies otti sunnuntai-illan Irlanti-ottelussa Sparvin tavoin Nations League-kauden toisen varoituksensa eikä ole käytettävissä Suomea vastaan. 205 valioliigaottelua ja 52 A-maaottelua pelannut Davies on isännille paha menetys, sillä hän kuuluu ensimmäisiin pelaajiin, joiden nimi kokoonpanolistaan kirjataan.

Dafydd Pritchard

@DafPritchard
Wales way too cautious against an Irish side with one goal in six games. Still 0-0 after 50 minutes.

Ben Davies now booked and will be suspended for Wednesday's final Nations League match against Finland: bbc.in/2IGMXE7

Walesin viimeisistä 16 maaottelusta Davies on pelannut täydet peliminuutit vasempana laitapuolustajana 14:ssä pelissä. Viime vuoden syyskuussa hän aloitti penkillä ottelun Azerbaidzhania vastaan, mutta pelasi sen jälkeen kymmenen 90-minuuttista putkeen ennen kuin seurasi penkiltä viime torstain harjoitusottelun USA:ta vastaan.

Sunnuntain Irlanti-ottelussa 27-vuotias Davies huhki niin ikään täydet minuutit, mutta keskiviikkona hänen tilalleen on etsittävä toinen pelaaja. Tänään Wales pelasi tosin kolmen topparin järjestelmällä, jossa Davies oli yksi kolmesta keskuspuolustajasta. Kenties todennäköisin korvaaja on Charltonin 31-vuotias oikea laitapuolustaja Chris Gunter.

Wales voitti Irlannin 1-0 David Brooksin lähietäisyydeltä puskemalla maalilla. Maalisyöttö kirjattiin pallon päällään Brooksille jatkaneelle supertähti Gareth Balelle. Vierasjoukkue Irlanti päätti pelin miehen vajaalla, sillä Jeff Hendrick ajettiin lisäajalla ulos.

[readmore from=Huuhkajat]

Loukkaantumisten vuoksi Walesin joukkueesta ovat joutuneet jäämään sivuun Swansean nuori puolustaja Ben Cabango, Juventuksen keskikenttäpelaaja Aaron Ramsey sekä West Bromwichin hyökkääjä Hal Robson-Kanu. Poissa on myös päävalmentaja Ryan Giggs siviilielämän vaikeuksien takia.

Wales johtaa lohkoa pisteen erolla Suomeen ennen päätöskierrosta. Walesille riittää lohkovoittoon ja A-liigaan nousuun tasapelikin, mutta jos Huuhkajat voittaa, pelaa se kahden vuoden kuluttua Nations Leaguen A-liigassa.