Inter-konkarin hieno kausi palkittiin jatkosopimuksella: ”Oli ainakin Inter-urani paras kausi”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter tiedottaa kotisivuillaan tehneensä yksivuotisen jatkosopimuksen maalivahtinsa Henrik Moisanderin kanssa. 35-vuotias Moisander pelaa siten ensi vuonna jo kuudennen kautensa Interin paidassa.

TPS:n kasvatti Moisander on pelannut kahden turkulaisseuran lisäksi Veikkausliigaa myös VPS:n ja FC Lahden maalilla. 214 pelatulla veikkausliigaottelullaan hän lukeutuu Veikkausliigan kokeneimpiin maalivahteihin.

Entisen maajoukkuekapteeni Niklas Moisanderin kaksosveli valittiin vuosina 2012 ja 2014 Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi. Interissä hän on ollut viiden kauden ajan selkeä ykkösvahti, ja päättynyt kausi oli tilastojen perusteella aivan samaa tasoa mainittujen kausien 2012 ja 2014 kanssa. Moisander päästi 17 ottelussa vain 11 maalia, ja pelasi mukavat yhdeksän nollapeliä. Inter pelasi hienon loppukauden, ja nollapeleistä kuusi tuli viimeisten kahdeksan kierroksen aikana.

– Oli ainakin Inter-urani paras kausi. Ehkä se tasaisuus yhdisti näihin kausiin, jolloin minut valittiin liigan parhaaksi, Moisander arvioi mainiota kauttaan Interin tiedotteessa.

– Näissä tilastoissa täytyy kuitenkin muistaa, että puolustaminen on kokonaisuus. Jos joukkueen puolustus toimii, ei tarvitse tehdä montaa huippupelastusta nollapeliin.

Inter on ollut Veikkausliigassa hopealla kahtena vuonna peräkkäin. Hyvä suoritustaso on pitänyt myös maalivahdin motivaation korkealla, ja siksi nimi jatkopahviin päätyikin.

– Ennen kaikkea se, että pelihaluja vielä löytyy. Toinen hopea peräkkäin on näyttänyt meidän olevan oikealla tiellä. Sama runko ja sama valmennus luo edellytykset sille, että myös ensi kaudella on näin.

Interillä on nyt sopimus 14 kaudella 2020 joukkueeseen kuuluneen pelaajan kanssa. Joukkueen rakennus on siis hyvällä mallilla. Valmentaja José Riveiro oli Moisanderin jatkoon tyytyväinen siksikin, että hänen kokemuksestaan hyötyy koko muu joukkue.

– Henkka on varma valinta. Hänellä on kokemusta ja tietoa suomalaisesta jalkapallosta. Samaan aikaan hän on todella ammattimainen ja järjestelmällinen tarjoten joukkueelle huipputaitoa pelin molemmissa vaiheissa. Hän on edelleen todella kunnianhimoinen, mikä on joukkueelle ehdottomasti hyvin tärkeää, Riveiro kehui.

Henrik Moisander on pelannut urallaan myös kaksi A-maaottelua.