Huuhkajien haave oman lohkonsa voitosta Nations Leaguessa ja A-liigaan noususta kaatui keskiviikkona, kun kotikentällään pelannut Wales oli parempi maalein 3-1. Kokonaisuudessaan Huuhkajien syksyn maaottelut menivät kuitenkin vahvasti plussan puolelle koronapandemiasta aiheutuneen kymmenen kuukauden maaottelutauon jälkeen.

Suomi saavutti Nations Leaguessa saman saldon neljä voittoa ja kaksi tappiota kuin kaksi vuotta aiemmin sarjatasoa alempana C-liigassa. Lisäksi Ranska kaatui upeasti reilun viikon takaisessa harjoituspelissä. Moni pelaaja nosti osakkeitaan taistelussa paikasta EM-joukkueeseen ja Suomi voi valmistautua sekä EM-lopputurnaukseen että ensi vuoden MM-karsintoihin hyvällä itseluottamuksellla.

Ylpeys joukkueesta oli se, mikä yhdisti suomalaisia Wales-pelin jälkeen myös sosiaalisessa mediassa. Kehuja omille sateli alivoimalla kärsitystä tappiosta huolimatta.

– Nyt jokainen sanoo mieleisensä kirosanan kerran ja kovaan ääneen. Sillä se menee ohi. Jos näin hyvin pelattiin kymmenellä, mihin olisikaan päästy täydellä pakalla. Hyvä Huuhkajat, kirjailija Jari Tervo tiivisti tuntemuksensa.

Jari Tervo

@JariTervo1
Nyt jokainen sanoo mieleisensä kirosanan kerran ja kovaan ääneen. Sillä se menee ohi. Jos näin hyvin pelattiin kymmenellä, mihin olisikaan päästy täydellä pakalla. Hyvä Huuhkajat.

#Huuhkajat #WALFIN

Huuhkajat

@Huuhkajat
Huuhkajat taipuu Walesille Cardiffissa kovan taistelun jälkeen. Lohkovoitto jää saavuttamatta, mutta Suomelta silti upea suoritus Nations Leaguen B-liigassa.

OI SUOMI ON! 🇫🇮🦉

#Huuhkajat #WALFIN #MeOlemmeSuomi

Myös ottelutunnelmia kotikatsomoihin välittävä selostaja Ville Kuusinen oli samoilla linjoilla. Kuusisen twiitin sävy oli varsin positiivinen.

– Nälkä kasvoi syödessä tottakai, mutta tavoite täyttyi ja paljon muutakin upeaa on tuo joukkue tarjonnut läpi syksyn. Luottavaisin mielin kohti MM-karsintaa ja tottakai EM-kisoja. Kiitos seurasta selostamosta, ja kiitos Huuhkajat. Meillä on ihana maajoukkue!

Ville Kuusinen

@VilleKuusinen
Nälkä kasvoi syödessä tottakai, mutta tavoite täyttyi ja paljon muutakin upeaa on tuo joukkue tarjonnut läpi syksyn. Luottavaisin mielin kohti MM-karsintaa ja tottakai #Euro2020 . Kiitos seurasta selostamosta, ja kiitos #Huuhkajat Meillä on ihana maajoukkue!

Jos vain muutamia vuosia sitten moni odotti Huuhkajien pelejä pelonsekaisella pessimismillä – eikä vuosi 2016 tuonut Suomelle ainuttakaan voittoa – on nyt toinen ääni kellossa. Suomen A-maajoukkueen ennakkoluulottomuus ja pelirohkeus tuntuu hurmanneen suomalaiset, ja maaliskuussa alkavia MM-karsintoja odotetaan suurella toiveikkuudella.

– Harmittava tappio, mutta tästä joukkueesta saa olla ihan helvetin ylpeä. Vaikka kruunu jäi saamatta, tällaisesta (parista) vuodesta olisi voinut muutama vuosi sitten vain uneksia. MM-kisapaikka maistuu sitten makeammalta, kun sinne mennään karsinnan lohkovoittajana, Byyrin Roni Raunola kirjoitti.

Tätä on Huuhkajat vuosimallia 2020.

Rasmus Pinomaa

@RasmusPinomaa
Pakko tykätä tästä #huuhkajat joukkueesta. Yhden vajaalla ja melkoisessa pesukoneessa aina välillä, silti pelataan ennakkoluulottomasti omaa peliä ja tilaisuuden tullen painetaan eteenpäin, välillä silmiä hivelevillä syöttökuvioilla #oisuomion

Roni Raunola

@roniraunola
Harmittava tappio, mutta tästä joukkueesta saa olla ihan helvetin ylpeä. Vaikka kruunu jäi saamatta, tällaisesta (parista) vuodesta olisi voinut muutama vuosi sitten vain uneksia.

MM-kisapaikka maistuu sitten makeammalta, kun sinne mennään karsinnan lohkovoittajana. #Huuhkajat

Harri Kumpulainen

@harrikumpulaine
Vaikka nähdyn peliesityksen jälkeen kismittääkin, että Suomi joutui vajaalukuiseksi Walesia vastaan niin varhain, on - nimenomaan nähdyn jälkeen - päällimmäisenä luottavainen tunne siitä, että tämä #Huuhkajat-joukkue ei ole vielä saavuttanut parhaita tuloksiaan.