Vielä ennen sunnuntain rästiottelua ei HJK:n veikkausliigamestaruutta 2020 voinut täysin sataprosenttisen varmaksi julistaa, vaikka käytännössä se sitä olikin. HJK:n maaliero oli ylivertainen KuPS:aan nähden, mutta vasta nyt HJK:n mestaruus on teoriatasollakin täysin varmaa. Mitään epäselvää ei Klubi asialle jättänyt, sillä se haki Ahvenanmaalta selkeän 5-0-voiton, joka ei jättänyt paremmuudesta yhtään mitään epäselvää. Eikä edes koko kauden parhaasta joukkueesta.

Johtoon HJK siirtyi 10. peliminuutilla, kun kesken kauden Veikkausliigaan palannut 36-vuotias konkari Markus Halsti tuuletti kauden ensimmäistä maaliaan. Halsti nousi rohkeasti ylös, nosti käden pystyyn ja puski vuorenvarmasti David Brownen tarkan keskityksen verkkoon.

Avausjakson muista maaleista vastasi Roope Riski, joka alkoi varmistella maalikuninkuuttaan. Ensin Riski puski komeasti 20. minuutilla pallon verkkoon – jälleen Brownen keskityksestä – ja 36. minuutilla hän nikkasi takatolpalta kulmapotkusta taukonumeroiksi jo 3-0. Kahden maalinsa välissä yksi Riskin osuma hylättiin pienen neuvonpidon jälkeen paitsiona. Riskin maalisaldo on nyt 16 maalia 21 ottelussa.

Ensimmäinen puoliaika oli HJK:n täydellistä näytöstä, eikä IFK Mariehamn tarjonnut kunnon vastusta toisellakaan jaksolla. Tauon jälkeen kentälle tullut Eetu Vertainen lisäsi kulmapotkusta johdoksi jo 4-0, kun pelattiin 55. peliminuuttia.

Loistavan ottelun pelannut David Browne oli jälleen esityön tekijänä, kun HJK löi 85. minuutilla taululle lopulliset 5-0 -voittonumerot. Pallon siirsi lähietäisyydeltä maaliin Tim Väyrynen.

[readmore from=Veikkausliiga]

HJK juhlii tällä kaudella tuplamestaruutta ja seurahistorian 30. Suomen-mestaruuttaan. Se merkitsee sitä, että Klubi saa nyt logoonsa mukaan kolmannen tähden.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🏆 30. MESTARUUS! 🏆

1911 • 1912 • 1917 • 1918 • 1919 • 1923 • 1925 • 1936 • 1938 • 1964 • 1973 • 1978 • 1981 • 1985 • 1987 • 1988 • 1990 • 1992 • 1997 • 2002 • 2003 • 2009 • 2010 • 2011 • 2012 • 2013 • 2014 • 2017 • 2018 • 2020

#HJK #Veikkausliiga

Keskiviikkona pelattavalla Veikkausliigan päätöskierroksella HJK kohtaa kotikentällään kakkossijasta pelaavan Interin, ja panee siis kotiyleisön edessä mestaruusjuhlat pystyyn. IFK Mariehamn pyrkii parhaansa mukaan pitäämään TPS:n takanaan ja karsijan paikalla. Kaksikon välillä on ennen päätöskierrosta eroa kaksi pistettä IFKM:n hyväksi maarianhaminalaisten maalieron ollen kolme maalia Tepsin vastaavaa parempi.

TPS kohtaa keskiviikkona Turussa KuPS:n ja voi nousta voitolla pois karsijan paikalta, mikäli IFK Mariehamn häviää Valkeakoskella Hakalle.