AC Oulu varmisti sunnuntaina nousunsa Veikkausliigaan pelattuaan Ykkösessä kymmenen kautta. Nousu varmistui, kun Oulu kukisti kotoisalla Raatin Stadionilla erittäin varamiehisen MP:n maalein 6-0.

Yksi Oulun runkopelaajista on kauden aikana ollut 38-vuotias laitapuolustaja Rafinha. Suomeen hyvin asettunut brasilialainen oli nostamassa AC Oulua Veikkausliigaan ensimmäisen kerran jo 14 vuotta sitten, ja tällä kaudella hän pelasi täydet 90 peliminuuttia yhtä vaille kaikissa peleissä.

Rafinha on pelannut Veikkausliigaa yhden kauden AC Oulussa, kaksi Tampere Unitedissa ja kuusi HJK:ssa. Meriittilistalla hänellä on peräti neljä suomenmestaruutta, mutta silti konkari nosti tuoreen sarjanousun arvojärjestyksessä jopa mestaruuksien edelle.

– Kaikkien hyvien joukkueiden menestys lähtee hyvästä hengestä. Tämä tuntuu jopa suuremmalta kuin mestaruudet HJK:n kanssa. HJK:n piti aina olla varma mestari, mutta AC Oulu ei ollut suosikki, Rafinha muistutti Lapin Kansan haastattelussa.

Mestarien liigassakin belgialaisen Gentin paidassa kuusi ottelua pelannut Rafinha myönsi jännittäneensä ratkaisuottelua suuresti ja ”nukkuneensa koko viikon huonosti”. Sopimusta hänellä ei ensi kaudelle vielä ole, mutta pelihaluja löytyy edelleen.

– Toivottavasti joku tarjoaa sopimusta. Haluan olla mukana, Rafinha heitti vinkkinä seurajohdolle.

Kausi oli täyosuma myös valmentaja Jyrki Aholalle, joka värvättiin AC Oulun peräsimeen syksyllä 2019 HJK:n organisaatiosta, Klubi 04:stä. Oulu hallitsi sarjan alkukautta, kunnes syyskuussa koitti heikompi jakso. Viiden ottelun voittoputki loppusuoralla oli kuitenkin vahva osoitus joukkueen henkisestä kantista.

[readmore from=AC-Oulu]

– Kun joukkue nousee, se on koko kauden kestävä juttu. Kuusi voittoa alkuun ja viisi loppuun; se kertoo aika paljon tästä jengistä, Ahola myhäili niin ikään Lapin Kansalle.

Lähde: Veikkausliigan kotisivut