Koronarajoitukset mutkistavat Pohjoismaiden jäsentenvälistä aina päävalmentajaa myöten – Zlatan halusi vain ”ärsyttää Ruotsia”

© Kuva: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic otti jälleen viime viikolla osansa huomiosta, kun hän latasi sosiaaliseen mediaan kuvan itsestään Ruotsin pelipaidassa ja kirjoitti kuvatekstiksi ”pitkästä aikaa”. Ruotsin keskiviikkona julkaisemalla pelaajalistalla Zlatanin nimeä ei kuitenkaan ollut, joten mahdolliset haaveet maalitykin paluusta maajoukkueeseen jäivät lyhytikäisiksi.

Zlatan teki sunnuntai-iltana loppuhetkillä tasoituksen, kun AC Milan pelasi 2-2-tasapelin kotonaan Hellas Veronaa vastaan. Pelin jälkeen Zlatan kertoi Sky Italian haastattelussa, mitä tarkoitti twiitillään.

– Se oli vain iloa lähestyvistä maaotteluista. Ei siksi, että haluaisin takaisin maajoukkueeseen. Okei, minä halusin vain ärsyttää Ruotsia, Zlatan heitti leveästi hymyillen.

Ruotsin maajoukkueella on sinänsä jo melkoisesti päänvaivaa ilman Zlatanin ärsyttämisiäkin, sillä koronatilanne ja erinäiset rajoitukset tekevät maajoukkueen valmistautumisesta marraskuun triplamaaotteluun Tanskaa, Kroatiaa ja Ranskaa vastaan erittäin vaikean. Liikkeelle voi lähteä vaikkapa sitä, että maajoukkueen valmentaja Janne Andersson on koronakaranteenissa, sillä yhdellä hänen läheisistä perheenjäsenistään on todettu Covid-19-tartunta.

– Janne Andersson itse on antanut negatiivisen testinäytteen, mutta jos hän on saanut tartunnan, voi positiivisen tuloksen antamiseen mennä monta päivää. Siksi hän on kotikaranteenissa, kunnes uusi testi tehdään viikon loppupuolella, maajoukkueen lääkäri Anders Valentin toteaa Aftonbladetissa.

Ruotsin joukkue matkustaa Kööpenhaminaan tänään keskiviikkoista Tanska-peliä varten. Päävalmentaja Andersson ei siis ole joukkueensa mukana naapurimaassa. Viikonlopun Kroatia-pelistä Andersson olisi sivussa muutenkin, sillä hän sai lokakuussa Portugalia vastaan punaisen kortin ja on sen vuoksi toimitsijakiellossa.

– Totta kai sitä haluaisi päävalmentajan olevan kentän laidalla otteluissa. Hän on kuitenkin joka tapauksessa sivussa Kroatia-pelistä, joten ehkä on hyvä, että voimme totutella siihen jo ottelussa Tanskaa vastaan, kokenut maajoukkuepuolustaja Mikael Lustig kommentoi.

Ongelmia Ruotsilla on pelaajistonkin suhteen. Viisi tärkeää pelaajaa – Manchester Unitedin Victor Lindelöf, Evertonin Robin Olsen, Newcastlen Emil Krafth, Watfordin Ken Sema ja Rangersin Filip Helander eivät voi pelata keskiviikkona Tanskaa vastaan, sillä näiden seurajoukkueet eivät antaneet pelaajille lupaa pelata otteluissa.

Tanska-peli ei ole virallinen, kilpailullinen ottelu, joten seurat eivät ole velvoitettuja päästämään pelaajiaan siihen. Ison-Britannian koronamääräykset velvoittavat kaikki Tanskasta palaavat matkustajat 14 vuorokauden karanteeniin, kun joidenkin muiden maiden osalta riittää viiden päivän karanteeni.

Ruotsi nimeää maanantaina korvaajat viisikolle. Kahteen muuhun otteluun edellämainittu kvintetti sen sijaan pääsee pelaamaan.

Sama vaikutus näkyy tosin vielä selvemmin Tanskan maajoukkueessa, sillä Tanska joutuu kohtaamaan Ruotsin keskiviikkona ilman peräti seitsemää valioliigapelaajaansa. Maajoukkueen valmentaja Kasper Hjulmand nimesikin joukkueeseen peräti yhdeksän täydennysmiestä Ruotsi-otteluun.

Esimerkiksi Tottenhamin Pierre-Emile Højbjerg pelaa marraskuun kolmesta maaottelusta vain yhden, sillä sunnuntain Nations Leaguen kotiottelussa Islantia vastaan hän on puolestaan pelikiellossa. Vieraspeliin Belgiaa vastaan Højbjerg sen sijaan pääsee.

– Hän jää harjoittelemaan kanssamme ja matkustaa sitten Belgiaan. Hän tekee mitä haluaa, pelaa ylpeydellä maajoukkueessaan ja palaa sitten takaisin. Tilanne sopii hyvin kaikille, Tottenhamin valmentaja José Mourinho kommentoi Evening Standardille.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.