Veikkausliigasta vuosi sitten pudonnut KPV lähti Ykkösen kauteen 2020 suurimpana voittajasuosikkina, mutta päätti sen sarjan suurimpana alisuorittajana. Gnistan läksytti KPV:tä lauantain päätöskierroksella 5-0 ja kokkolalaisten oli tyytyminen kauden kahdeksanteen sijaan.

KPV:tä ehti valmentaa kauden aikana kolme eri miestä: jo viime kaudella ohjat ottanut Jani Uotinen, lyhyen, mutta kohuntäyteisen puolitoistaviikkoisen seurassa tehnyt Miika Juntunen sekä elokuussa Juntusen tilalle palkattu Niko Kalliokoski.

38-vuotias Kalliokoski on Kokkolan oma poika, joka on sekä pelannut KPV:ssä pitkään että vaikuttanut valmentajanakin jo pidempään. Kalliokoski valmensi jonkin aikaa KPV:tä myös Veikkausliigassa kaudella 2019, ennen Uotisen palkkaamista. Luotto mieheen on yhä tallella, sillä KPV tiedotti perjantaina, että Kalliokoski on myös ensi kaudella edustusjoukkueen päävalmentaja.

[readmore from=KPV]

– Todella mahtavaa saada jatkaa omassa kotikaupungissa ja omassa seurassa päävalmentajana. Nyt on tarkoitus saada koko Kokkola mukaan yhteiseen matkaan, ja joukkuetta aletaan kasaamaan saman tien, Kalliokoski kommentoi seuran kotisivuilla.

Mahdollisesti vieläkin tärkeämpää KPV:lle on, että samassa yhteydessä kerrottiin KPV Yhtiöt Oy:n jatkavan niin ikään edelleen edustusjoukkueen taustalla. KPV Yhtiöt Oy on häärinyt edustusjoukkueen taustalla jo vuodesta 2013 lähtien. Yhtiön pääomistaja on liikemies Matti Laitinen, jonka rahoitus on ollut edustusjoukkueen toiminnalle hyvin tärkeää vuosien saatossa.