Tänään keskiviikkona käynnistyy kahden ottelun rupeama, jossa KTP ja TPS pelaavat isoista panoksista: paikasta Veikkausliigassa kaudella 2021. Molemmille joukkueille karsinnat ovat hyvin tuttuja lähihistoriasta, ja etenkin TPS:lle ne ovat olleet lähestulkoon kiinteä osa kautta.

Liigakarsinnat tuntee myös JJK:n pelaajaikoneihin lukeutuva Tommi Kari, joka pelasi jyväskyläläisseuran kanssa karsinnoissa vuosina 2009 ja 2010. JJK oli molemmissa ottelupareissa Veikkausliigassa kauden viettänyt osapuoli, ja kummallakin kerralla se onnistui sarjapaikkansa säilyttämään. Vuonna 2009 kukistui KPV yhteismaalein 5-3 ja vuotta myöhemmin Viikingit maalein 3-1.

34-vuotias Kari muistutti haastattelussa siitä, että pelaajat eivät pelaa vain omasta työpaikastaan, vaan sarjapaikan merkitys näkyy organisaation toiminnassa laajemminkin.

– Onhan se pelaajille haastava paikka, varsinkin jos sulla jatkuu diili, Kari aprikoi.

– Siinä on myös se lähtökohta, että pelaat myös jonkun toimistotyöntekijän duunista. Vaakalaudalla ei ole vain oma duuni, vaan jos liigasta tippuu, voi olla, että joudutaan toimistolta vähentämään väkeä, tai joku fysio saattaa menettää duunipaikan. Siinä on aika isot panokset, jos on liikkumassa niin sanotusti ”väärään suuntaan”.

Toiseen suuntaan Karin mukaan tilanteessa on lähinnä voitettavaa, mutta toki latautuminen voi olla vaikeaa, jos suora nousijan paikka Ykkösessä on jäänyt käden ulottuville ja sarja on päättynyt pettymykseen.

[readmore from=liigakarsinnat]

Kari korostaa, että veikkausliigajoukkueella voi olla kuumat paikat avausosassa, joka pelataan Ykkösen joukkueen kotikentällä, usein hyvin intohimoisen yleisön edessä.

– Se eka peli on tärkeä, eikä sitä saisi hävitä. Vähintään tasuri pitäisi raapia, jotta kotipeliin jäisi kaikki auki.

– On ne karsintapelit kuitenkin raastavia paikkoja ja hyviä koetinkiviä, joista saa paljon kokemusta myös myöhemmälle uralle ja muutenkin elämään, Kari lisää.

Tommi Kari

@TommiKari
Upeita matseja, tsemppiä tasapuolisesti @KTPKotka ja @FCTPS ✌🏻

Miesten Ykkönen

@MiestenYkkonen
Mitä pelaajan päässä liikkuu ennen liigakarsintaa ja sen aikana? 👀

Urallaan yli sata ottelua sekä Veikkausliigassa että Ykkösessä pelanneelle @TommiKari'lle karsinnat ovat tuttuja, ja mies tietää, kuinka raastavista kamppailuista on kyse. #Ykkönen

Ottelu KTP-TPS pelataan keskiviikkona kello 18.30 ja TPS-KTP lauantaina kello 16. Molempia otteluita voi seurata Elisa Viihteeltä ja Ruutu+-palvelusta.