LIVE-SEURANTA: Wales–Suomi – Huuhkajat kaatui Walesille – ottelu ratkesi harmilliseen ulosajoon

© Kuva: Juha Tamminen

Walesin ja Suomen välinen Nations Leaguen B-liigan päätösottelu päättyi Walesin 3-1-voittoon. Jere Urosen ulosajo jo ensimmäisen puoliajan 12. minuutilla lopulta ratkaisi ottelun.

Live-seurannan ottelun tapahtumista ja pelin jälkeisistä kommenteista löydät alempaa tästä artikkelista tai pääset siihen suoraan TÄSTÄ.

Sivu päivittyy ottelun aikana automaattisesti kahden minuutin välein, joten sinun ei tarvitse päivittää sivua. Live-seuranta päättyy reilu tunti ottelun jälkeen. Lisäämme live-seurantaan ottelun jälkeen valmentajien ja pelaajien kommentteja, joten tätä artikkelia seuraamalla et missaa mitään!

Walesin avausmaali syntyi puolen tunnin kohdalla. Gareth Bale pelasi linjan taakseja Cardiffissa lainalla pelaava Harry Wilson viimeisteli varmasti. Tauolle mentiin Walesin 1-0-johdossa.


Toinen osuma nähtiin heti toisen puoliajan alussa. Manchester Unitedin laituri Daniel James tykitti upean laukauksen boksin ulkopuolelta vasempaan ylänurkkaan.

Suomi ei luovuttanut, vaan otti jopa pelin haltuunsa toisen puoliajan keskivaiheilla. Kavennus nähtiin reilun tunnin kohdalla. Robin Lod tarjoili ilmiömäisen läpisyötön ja Teemu Pukki tykitti varmasti lukemat 2-1:een.

Suomella oli omat mahdollisuutensa tasoittaa ottelu, mutta Danny Ward kesti Walesin maalinsuulla. Lopulta viimeinen niitti nähtiin 84. minuutilla, kun Kieffer Moore puski Jamesin keskityksestä loppulukemiksi 3-1.

Pukki tykitti vielä 3-1-osuman jälkeen tolppaan, mutta näihin lukemiin jäätiin.

LIVE-SEURANTA: Wales – Suomi

Tässä kaikki tältä illalta. Suomelta jälleen hieno maajoukkuevuosi. Tästä on hyvä jatkaa MM-karsintoihin ja EM-kisoihin. Nyt hyvää yötä!

Lukas Hradeckyn kommentit V Sportin lähetyksessä:

– Turhauttavaa totta kai. Se koitui koko pelin kohtaloksi. En ole vielä nähnyt tilannetta videolta. Hyvä pallo veskarilta (Danny Wardilta), mutta kyllähän kahden alimman pelaajan se pitäisi hoitaa.

– Mä olen ihan v*tun ylpeä joka jätkästä, ja siitä, miten jokainen taisteli Suomi-paidan eteen.

– Me teimme tästä pelin. Walesilaisilla tuli toisella puoliajalla pieni ruskea viiva housuihin. Lohkon paras voitti meidät yhden miehen ylivoimalla kotikentällään. Mä olen todella ylpeä jätkistä.

– Tyylipuhdasta esiintymistä, neljä peräkkäistä voittoa uudessa kovemmassa sarjassa. Näytimme ainakin, että kuulumme B-sarjaan. Voiton päähän jäätiin A-sarjasta. Matka jatkuu ja me kehitymme. En malta odottaa vuotta 2021.

Suomen maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilasto päivitettynä:

 1. Jari Litmanen, 32 maalia
 2. Mikael Forssell, 29 maalia
 3. Teemu Pukki, 27 maalia
 4. Jonatan Johansson, 22 maalia

Miltä Nations League näyttää nyt kokonaisuudessaan?

 • A-sarjan Final Four -lopputurnaukseen etenevät Italia, Belgia, Ranska ja Espanja. Lopputurnaus pelataan lokakuussa 2021.
 • A-sarjaan nousevat ensi kaudeksi Itävalta, Tshekki, Unkari ja Wales.
 • Vastaavasti B-sarjaan putoavat ensi kaudeksi Bosnia ja Hertsegovina, Islanti, Ruotsi sekä Sveitsi.
 • C-sarjasta B-sarjaan nousevat ensi kaudeksi Montenegro, Armenia, Slovenia ja Albania. Vastaavasti B-sarjasta C:hen putoavat Pohjois-Irlanti, Slovakia, Turkki ja Bulgaria.
 • D-sarjasta C:hen nousevat Färsaaret ja Gibraltar. C:stä D:hen putoavat kaksi seuraavista: Kypros, Viro, Moldova ja Kazakstan.

Markku Kanervan kommentit V Sportin lähetyksessä:

– Taistelutahto, mitä joukkue osoitti alivoimalla, se on hyvä asia. Punaisen kortin jälkeen mentiin 4-4-1-muotoon. Sitä kautta saimme maalipaikkojakin. On tietysti vaikeaa ylipäätään saada palloa alivoimalla.

– Osoitimme, että kuulumme Nations Leaguen B-liigaan. Jos ajatellaan tätä vuotta, olemme paljon saaneet informaatiota. Olemme kehittyneet mielestäni. Tätä dataa tullaan ilman muuta hyödyntämään. Tästä on hyvä jatkaa MM-karsintoihin.

Pasi Rautiaisen kommentit V Sportin studiossa:

Gareth Balen syöttö avausmaaliin oli taidetta. Daniel Jamesin 2-0-maali oli tuollainen sunnuntai-illan laukaus.

Näytä 2. puoliajan tapahtumat

Näytä 1. puoliajan tapahtumat

Näytä päivitykset ennen ottelua


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

 • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
 • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
 • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.