Miksi nyt oli aika? – Näin Markku Kanerva perusteli Marcus Forssin ja Onni Valakarin nostamista Huuhkajiin

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva julkaisi torstaina joukkueensa tuleviin otteluihin. Mukana oli kaksi debytanttia, joista varsinkin toisen nousemista Huuhkajiin on odotettu jo pidemmän aikaa. Kyseessä olivat siis hyökkääjä Marcus Forss sekä hyökkäävä keskikenttäpelaaja Onni Valakari.

Kanerva perusteli valintojaan Kalastajatorpalla, Helsingissä, järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Kanervan mukaan Forssin kohdalla aika oli nyt kypsä. Vielä viime lokakuussa Kanerva oli sitä mieltä, että Forssin oli parempi hakea vauhtia Pikkuhuuhkajien puolelta. Nyt valintaa saattoi myös edesauttaa se, että Huuhkajissa kovaa jälkeä tehnyt Fredrik Jensen jäi loukkaantumisen takia pois ryhmästä.

– Forssin otteita on seurattu jo pidemmän aikaa Pikkuhuuhkajissa ja Brentforissa, jossa hän on ollut tehokas. Siellä Ivan Toney on ollut ykköskärki, ja Marcus tullut sitten hänen tilalleen. Kilpailu siellä on tietysti todella kovaa. Nyt hän on antanut sellaisia viitteitä, että olisi hyvä aika tarkastaa häntä Huuhkajissa, Kanerva kertoi.

Brentfordissa kilpailutilanne kärjessä on todella kova. Toney on tykittänyt tällä kaudella Mestaruussarjassa jo kymmenen maalia kymmenessä ottelussa, mutta Forss on antanut penkiltä vahvaa tulitukea neljällä täysosumallaan.

Kanerva on aiemmin korostanut pelaajien sitoutumista joukkueen toimintaan. Forssin sitoutuminen oli iso puheenaihe vielä vuosi sitten, jolloin hän jäi Pikkuhuuhkajien peleistä pois pelattuaan Ykkösliigassa Wimbledonissa, jossa maajoukkuetaukoja ei pidetty. Nyt Kanerva on vakuuttunut siitä, että Forss on valmis hyppäämään A-maajoukkueen mukaan.

– Hän on pelannut Pikkuhuuhkajissa, ja se kertoo sitoutumisesta, että hän on ollut valmis antamaan näyttöjä siellä. Jokaisen pelaajan kohdalla mietitään sitä tarvetta ja ajankohtaa. Hän on antanut myös vahvoja näyttöjä Brentfordissa. Nyt oli aika valita hänet joukkueeseen, Kanerva lausui.

Huuhkajissa nähdään myös toinen debytantti, kun Onni Valakari nousee ensimmäistä kertaa A-maajoukkueryhmään. Valakarin kohdalla tilanne on kuitenkin vielä hieman epäselvä. Alustavasti Pafosin pelaaja on mukana harjoitusottelussa Ranskaa vastaan ja Nations Leaguen vieraspelissä Bulgariaa vastaan, jonka jälkeen hän liittyy alle 21-vuotiaiden mukaan Malta-otteluun, joka pelataan 17. marraskuuta.

– Onni on pelannut kaikki kahdeksan peliä Pafosissa ja pelannut hyvin. Siellä on tullut myös kolme maalia. Häntäkin on tarkkaan katsottu Pikkuhuuhkajissa.

– Lähtökohtaisesti Onni on Pikkuhuuhkajien mukana Malta-pelissä. Katsotaan, miten hän esiintyy ja mikä se meidän tilanne on Ranska- ja Bulgaria-pelien jälkeen. Sitten päätetään tarkemmin vielä.

Kanervan kommenttien perusteella Forss ja Valakari ovat myös saamassa reilun mahdollisuuden näyttää osaamistaan.

– Tarkoitus, miksi Onnin ja Marcuksen otin ryhmään mukaan, niin on nähdä heidän toimintaansa myös kentällä, Kanerva raotti suunnitelmiaan.

Huuhkajat kohtaa harjoitusottelussa Ranskan ensi viikon keskiviikkona 11. marraskuuta. Sen jälkeen Suomi matkustaa Bulgarian vieraaksi sunnuntaina 15.11., ja Nations League huipentuu keskiviikkona 18. marraskuuta Wales-otteluun.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


QPR – Swansea | ”Ärrät” vetoideana! ⭐️⭐️½