Simo Valakari palaa ensi kaudeksi takaisin Veikkausliigaan ja siirtyy Kuopion Palloseuran päävalmentajaksi, kertoo MTV Urheilu.

MTV:n mukaan KuPS julkistaa Valakarin, 47, sopimuksen viimeistään ensi viikolla.

Valakari valmensi viimeksi norjalaista Tromsøä, josta hän sai potkut aiemmin tänä vuonna. Ensimmäisellä kaudellaan hän pelasti Tromsøn putoamiselta Norjan pääsarjasta ja johdatti seuraavalla sesongilla joukkueen kymmenenneksi, mutta viime kausi päättyi putoamiseen. Valakari sai kenkää viime huhtikuussa ennen uuden sarjakauden alkua.

Suomen kentillä Valakari muistetaan etenkin Seinäjoen Jalkapallokerhosta, jota hän luotsasi menestyksekkäästi vuosina 2012-2017. SJK:ssa Valakari voitti kertaalleen Veikkausliigan, Suomen Cupin ja liigacupin.

KuPS voitti viime vuonna Veikkausliigan Jani Honkavaaran johdolla, mutta hän lähti täksi kaudeksi Seinäjoelle. Kuopiolaiset pestasivat Honkavaaran tilalle norjalaisen Arne Erlandsenin 1+1-vuotisella sopimuksella, mutta MTV:n mukaan tuota jatko-optiota ei ole käytetty.

Tänään, keskiviikkona, päättyvällä liigakaudella KuPS voi saavuttaa korkeimmillaan hopeaa säilyttämällä toisen sijansa. Se on pisteen edellä FC Interiä, joka pelaa mestariksi kruunatun Helsingin Jalkapalloklubin vieraana. Omassa ottelussaan KuPS kohtaa karsintoja vastaan taistelevan Turun Palloseuran vieraskentällä.