Ruotsi meni Nations League -ottelussaan Ranskan vieraana johtoon jo viidennellä peliminuutilla, Viktor Claessonin onnistuessa onnellakin ohittamaan Hugo Llorisin. Illasta tuli kuitenkin sinikeltaisille synkkä.

Isännät tulivat tasoihin reilua kymmenminuuttista myöhemmin, kun Olivier Giroud napautti Marcus Thuramin syötöstä jo uransa 43. maajoukkuemaalin.

Tauolle mentiin Ranskan johdossa, kun Thuram pyöritti keltapaidat näiden omassa boksissa totaaliseen solmuun, ja pallo ajautui Benjamin Pavardille. Bayern München -pakki laukoi pompun kautta vasemman tolpan juureen, 2-1. Giroud iski jälleen tunnin kohdalla, nyt Kylian Mbappén upeasta tarjoilusta.

Robin Quaison toi länsinaapurin maalin päähän, kun pelattiin 88. minuuttia, mutta tasoihin joukkue ei yltänyt. Aivan lisäajan lopussa vaihtomies Kingsley Coman niittasi loppuluvut 4-2 tyhjiin, maalivahti Robin Olsenin oltua ylhäällä erikoistilanteessa.

Kroatia ja Portugali toivat jännitystä

Samaan aikaan Splitissä kohtasivat Kroatia ja Portugali. Isännät olivat tauolla vielä johdossa, mutta menettivät otteen pelistä Marko Rogin napattua toisen varoituksensa. Ruben Dias tasoitti pelin, ja alle 10 minuuttia myöhemmin Joao Felix vei vieraat johtoon.

Mateo Kovacic toi illan toisella maalillaan alivoimaisen Kroatian tasoihin 65. minuutilla, ja Ruotsin toiveet alkoivat jälleen hälvetä. Portugali käänsi pelin itselleen lisäajalla Diasin toisella maalilla, mutta Kroatia piti lohkon kolmossijan. Näin Ruotsi putoaa kilpailussa B-liigaan.