Jalkapallolegenda Gerd Müllerin vaimo Uschi on kertonut sydäntäsärkeviä yksityiskohtia entisen Bayern München -legendan tämänhetkisestä tilasta hänen 75-vuotissyntymäpäivänsä alla. Müller on kärsinyt pitkään vakavasta muistisairaudesta.

Müller, joka tunnetaan myös lempinimellä ”Der Bomber”, on yksi kaikkien aikojen parhaista hyökkääjistä. Saksalaisikoni viimeisteli maajoukkueuransa aikana peräti 68 maalia vain 62 otteluun, johdattaen maansa MM-kisojen voittoon vuonna 1974. Bayern Münchenille hän laukoi peräti 365 maalia 427 bundesliigaotteluun.

Bayern tiedotti tammikuussa 2015, että Müller on kärsinyt pitkän aikaa dementiasta. Viimeisen viiden vuoden aikana Müllerin tila on kuitenkin heikentynyt merkittävästi, ja hänen vaimonsa mukaan entinen maalitykki ”nukkuu jo hitaasti pois”.

– Hän ei syö lähes mitään. Hän ei oikein kykene nielemään. Hän makaa sängyssä lähes 24 tuntia vuorokaudessa ja herää vain muutaman kerran, Uschi Müller kertoi saksalaislehti BILDin tuoreessa haastattelussa.

Firstpost Sports

@FirstpostSports
"He spends almost 24 hours a day in bed, he has just the rare moments of being awake," Gerd Muller's wife Uschi told Bild in an article published on Monday.

firstpost.com/sports/germany…

– Se on niin ihanaa, kun hän avaa silmänsä hetkeksi. Hän onnistuu joskus viestimään ”kyllä ja ei” pelkällä silmänräpäytyksellä. Hän on aina ollut urhea taistelija, koko elämänsä ajan. Hän on sitä myös nyt.

[readmore from=Muller-Gerd]

– Gerd nukkuu loppua kohti. Hän on sulkenut silmänsä, torkkuu, avaa suutaan vain harvoin, eikä hänelle syötetä kuin soseutettua ruoka. Hän on levollinen ja rauhallinen, eikä hänen tarvitse mielestäni edes kärsiä. Hän nukkuu hitaasti pois.

Müllerin vaimo Uschi, 53, pitää hänestä huolta baijerilaisessa hoitokodissa Wolfratshausenissa. Uschi ei kuitenkaan saanut käydä miehensä luona kolmeen kuukauteen koronaviruspandemian puhkeamisen jälkeen, eikä tilanteen selittäminen hänelle onnistunut.

Saksalaislehden mukaan Uschi, Müllerin tytär Nicole ja entinen joukkuetoveri sekä läheinen ystävä Paul Breitner ovat kuitenkin saaneet nyt luvan vierailla saksalaislegendan luona hänen kuolemansa lähestymisen takia. Müller täyttää 75 vuotta tiistaina.