Turun Palloseuran kapteeni ja pelaajalegenda Sami Rähmönen lopettaa pelaajauransa tähän kauteen.

Rähmösen, 33, viimeiseksi otteluksi jää ensi lauantaina pelattava liigakarsinnan toinen osa Kotkan Työväen Palloilijoita vastaan. Ensimmäinen osa päättyi keskiviikkona 0-0-tasapeliin.

Kuluva kausi on Rähmöselle kuudestoista TPS:n edustusjoukkueessa. Hän ei ole edustanut urallaan mitään muuta seuraa. TPS kuvailee Rähmöstä sivuillaan ”kiistatta koko Turun Palloseuran merkittävimmäksi ja tärkeimmäksi pelaajaksi 2000-luvulla”.

– Viimeiset kaudet on menty aina yksi vuosi kerrallaan. Nyt se on sitten totta, kuudentoista kauden jälkeen. Kroppa on aika ajettu ja kilometrit alkavat tuntumaan. Onhan tämä iso päätös ja muutos, tänä vuonna se päätös lopullisesti kypsyi, Rähmönen kommentoi TPS:n sivuilla.

[readmore from=TPS]

– Voi olla, että tulee kummallinen olo talvella, sen näkee sitten. Tämä on niin kiva ja hieno laji, että ei sitä varmaan osaa kokonaan luopua. Laji tulee mukana varmasti koko elämän ajan, tavalla tai toisella.

– Olen kiitollinen siitä, että olen saanut pelata näin kauan. Olen ylpeydellä kantanut seuran logoa ja olen myös ylpeä urastani.

– Useampi muukin seura on ollut minusta kiinnostunut. Veikkausliigasta putoamisen jälkeen vuonna 2014 on ollut ainoa kerta, kun on oikeasti joutunut vähän miettimään asiaa. Jos olisin tehnyt tätä pelkästään rahan takia, niin olisin varmasti pelannut jossain vaiheessa myös jossain muualla.

Rähmönen on voittanut TPS-paidassa Suomen Cupin (2010), Liigacupin (2012) ja saavuttanut neljä SM-pronssia (2007, -09, -10 ja -12). Hän koki myös TPS:n eurocup-pelit kausien 2008-13 välillä.

– Olihan ne hienoja vuosia, kun taisteltiin joka kausi mitaleista ja eurocup-paikoista. Paikallispelit oli aina kovia ja silloin oli kunnolla yleisöä paikalla ja kaupungilla puhuttiin jalkapallosta.

Kaikkiaan Rähmönen on pelannut TPS:ssa 438 ottelua, joista 274 on ollut Veikkausliigassa. Turkulaisseurassa on meneillään hyvästien syksy, sillä pelaajauransa tähän kauteen päättävät myös Mika Ääritalo, Jonni Peräaho, Juho Lähde ja naisten edustusjoukkueen pitkäaikainen kapteeni Mira Andersson.