Siirtomarkkinat räväkästi käyntiin – Ilveksen monivuotinen kapteeni siirtyy Hakaan

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa kymmenenneksi sijoittunut FC Haka avasi siirtomarkkinat räväkästi, kun se tiedotti heti runkosarjan päätöskierrosta seuranneena päivänä vahvistaneensa rivejään kokeneella maalivahdilla Mika Hilanderilla. 37-vuotiaan ”Hilan” sopimus on kaksivuotinen.

Hilander on Tampereen Ilveksen kasvatti, joka on pelannut viimeiset seitsemän kautta Ilveksen suvereenina ykkösvahtina. Päättyneellä kaudella Ilves ajoi sisään nuorempia torjujia, mutta Hilander pelasi 15 ottelua, ja piti näistä kuudessa nollan. Hilander toimi viime vuodet myös Ilveksen kapteenina.

Kaikkiaan Hilander on pelannut Ilveksessä 235 peliä, ja häntä voi perustellusti nimittää Ilves-ikoniksi. Ilveksen lisäksi Hilander on pelannut Veikkausliigaa Tampere Unitedissa ja KuPS:ssa. A-maaotteluita hänellä on pelattuna kaksi.

– Erittäin positiivisesti yllättynyt, että meillä oli mahdollisuus saada ”Hila” tolppien väliin! Ehdoton johtava pelaaja, joka antaa palautteen puolustuslinjalle välittömästi. Erinomainen torjuja ja ulottuva voittajatyyppi, Hakan valmentaja Teemu Tainio kehuu uutta suojattiaan Hakan kotisivuilla.

Hilander itse uskoo tuovansa joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta, niin kentälle kuin pukukoppiinkin. Ilveksestä poistumista hän kommentoi näin:

– Vielä ei tuntunut, että olisi aika lopettaa. Ilveksestä ei löytynyt itselle sopivaa roolia ja Hakassa sellainen oli tarjolla.

– Haka on eteenpäin menevä seura, missä on tehty pohjalla hyvää työtä, mikä pitää vain viedä pidemmälle. Itsellänikin on vielä nälkää menestyä, enkä olisi sopimusta tehnyt, ellen näkisi mahdollisuuksia siihen.

Hilander on toistaiseksi ainoa maalivahti, jolla on Hakan kanssa sopimus. Michael Hartmannin sopimus päättyi tähän kauteen, ja Jakob Tånnander palaa lainapestiltään takaisin HJK:hon.