Simo Valakari lupaa KuPS:n pelaavan näyttävää futista: ”Nuo yhdistämällä saadaan hyvä mixi”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan tämän kauden pronssijoukkue Kuopion Palloseura tiedotti keskiviikkona, että se vaihtaa ensi kaudeksi valmentajaa. KuPS:n uusi käskyttäjä on kova ja tunnettu tekijä suomalaisessa jalkapalloilussa, SJK:n taannoin mestarivalmentaja Simo Valakari.

47-vuotias Valakari aloitti työt KuPS:ssa maanantaina, ja pääsi heti ensitöikseen median eteen. Valakari kertoi lehdistötilaisuudessa, että joukkueeseen tutustuminen on vielä edessä, ja pelaajauutisia voidaan odotella sen jälkeen.

– Tosi innolla olen täällä. Täällä on voittamisen kulttuuri ja pitkät perinteet, ja sitä tulin tänne jatkamaan, Valakari totesi heti kättelyssä.

Valakari on tehnyt töitä valmentajana juniorimaajoukkueessa, A-maajoukkueessa, Veikkausliigassa ja ulkomaillakin. KuPS tarjoaa hänelle silti uudenlaisen haasteen.

– Kun tuli mahdollisuus päästä tähän KuPS:n organisaatioon, joka tietää jo, miten asioita tehdään hyvin, on minusta hieno mahdollisuus meille kaikille, että saan tuoda tähän oman persoonani ja oman näkemykseni.

Valakari kertoo seuranneensa Veikkausliigaa ”niin paljon kuin mahdollista” Norjan vuosiensa aikana. Tänä vuonna seuranta oli hänen mukaansa vieläkin intensiivisempää siltäkin varalta, jos hänelle aukeaisi tilaisuus päästä valmentamaan taas Veikkausliigassa – niin kuin nyt kävikin. Yhteinen sävel KuPS-johdon kanssa löytyi nopeasti.

KuPS:n pelaajistossa uskotaan tapahtuvan suuria muutoksia, mutta juuri se Valakaria kiehtookin. Kokoonpanonsa kulmakiviä hän ei vielä lähtenyt nimeämään.

– Tapaan huomenna ensimmäisen kerran pelaajat ja päästään tekemään hommia.

– Pelaajien suuri vaihtuvuus tekee tästä juuri niin mielenkiintoisen ajankohdan ja mahdollisuuden, koska pystyn vaikuttamaan ja rakentamaan joukkuetta sen viime vuosina nähdyn hyvän päälle. Pääsen rakentamaan joukkueesta oman näköiseni ja KuPS:n näköisen.

– Nimistä puhuminen olisi tässä vaiheessa epäreilua, mutta keskusteluja pelaajien kanssa on jo käynnissä. Ilman hyviä pelaajia ei pärjättäisi Euroopassa ja voitettaisi mitalia Veikkausliigassa, joten totta kai joukkueessa on paljon pelaajia, joiden haluan jatkavan myös ensi kaudella, Valakari korostaa.

Valakari toivoi kysymykseen vastatessaan, että hän voi yhdistää KuPS:ssa SJK-vuosilta muistettavan ”näyttävän pallonhallintafutiksen” sekä Norjasta mukaan tarttuneen suoraviivaisuuden.

– Uskon, että kun nuo yhdistetään, niin siitä tulee aika hyvä ”mixi”, Valakari sanoi hymyillen.

Valakari kertoo, että nyt joukkue harjoittelee viikon ja samalla valmentaja tutustuu pelaajiin ja keskustelee heidän kanssaan jatkosta ja roolista. Sen jälkeen on edessä pieni tauko ennen kuin joulukuussa taas palataan töihin.

Valakari ja KuPS:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen lupailivat, että jo lähiaikoina on luvassa myös pelaajauutisia. Valakarin mukaan vahvistuksia etsitään ”jokaiselle pelipaikalle”.

Valakari aikoo myös muuttaa Kuopioon.

– Ehdottomasti. Alan etsiä asuntoa nyt. Sanoin Jarmolle jo haastattelussa, että ainoa mahdollisuus on asua Kuopiossa. Siten tunnen, mitä ihmiset ajattelevat ja mikä fiilis kaupungissa on. Siten fanit pääsevät paljon paremmin sisään siihenkin, minkälainen minä olen ihmisenä, Valakari perusteli.