Veikkausliigan paikkaansa puolustava TPS ja Ykkösestä nousua tavoitteleva KTP kohtaavat toisensa liigakarsinnan toisessa osaottelussa.

Peli alkaa Turun Kupittaalla Veritas Stadionilla kello 16.00. Otteluun lähdetään kutkuttavan jännittävästä tilanteesta, sillä joukkueet pelasivat keskiviikkona Kotkassa karsinnan ensimmäisessä osaottelussa maalittoman tasapelin.

KTP sai toiseen osaotteluun siis pienen edun, kun TPS ei onnistunut tekemään vierasmaalia. Tämä tarkoittaa sitä, että jos ottelu päättyy tasan ja varsinaisella peliajalla nähdään kuitenkin maaleja, KTP nousee tällöin pääsarjaan.

TPS pyrkii välttämään edestakaisen hissiliikkeen Veikkausliigan ja Ykkösen välillä. Täksi kaudeksi Ykkösestä liigaan noussut TPS on ollut viime vuosina tuttu näky liigakarsinnoissa, sekä putoaja- että nousijakandidaattina. TPS pelaa liigakarsinnoissa kolmantena keväänä perättäin.

Kotkassa Veikkausliigaa on pelattu viimeksi vuonna 2015. Tuolloin KTP sijoittui pääsarjassa toiseksi viimeiseksi ja taipui lopulta liigakarsinnassa PK-35 Vantaalle.

KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter korosti ensimmäisen karsintaottelun jälkeen nollapelin tärkeyttä ja sitä, että saavutettu tasapeli oli minimitulos avausosasta.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson puolestaan valitteli omiensa hermostuneisuutta Kotkassa.

− Nämä ovat erittäin isoja pelejä, joissa on todella paljon panosta. Tietynlainen hermostuneisuus näkyi meidän otteissamme kentällä. Emme saaneet nyt ihan sitä liikettä päälle, mitä meillä on viimeisissä Veikkausliigapeleissämme ollut, Johansson sanoi.

Kokoonpanot

TPS:n avauskokoonpano: Jere Koponen; Masahudu Alhassan, Aldayr Hernández, Rasmus Holma, Sami Rähmönen; Albijon Muzaci, Niklas Pyyhtiä, Alim Moundi, Santeri Haarala, Joakim Latonen; Mika Ääritalo.

KTP:n avauskokoonpano: Anton Lepola; Ruxi, Paavo Voutilainen, Michael Ogungbaro; Matias Lindfors, Anton Eerola, Asier Arranz, Hindrek Ojamaa; Zakaria Beglarishvili, Matias Paavola; Mika.

TPS:n puolelta kapteeni Rähmönen, Ääritalo ja penkillä ottelun aloittava Jonni Peräaho lopettavat uransa tähän peliin. Lisäksi Juho Lähde lopettaa, mutta hän ei ole ollenkaan kokoonpanossa.

TPS:n kokoonpanossa on kolme muutosta keskiviikon avausosaan verrattuna. Rähmönen avaa keskiviikon pelissä loukkaantuneen Tatu Varmasen sijaan. Pyyhtiä korvaa avauksessa Peräahon ja penkillä olevan Jean Carlos de Briton paikalla on nyt Muzaci.

KTP tekee keskiviikkoon nähden kaksi muutosta. Eerola ottaa Kimi Kolsin paikan keskikentältä ja ylempänä Paavola on Antti Mäkijärven tilalla avauksessa.

TPS Jalkapallo Miehet

@TPSjalkapallo
TPS:n kokoonpano päivän otteluun TPS - KTP! ⚽️

fc.tps.fi/fi/uutiset/tps…

Liput Ticketmasterista: ticketmaster.fi/event/fc-tps-k…

TPS - KTP suorana myös Ruudusta: ruutu.fi/stream/3729844

#FCTPS #Veikkausliiga #Turku #TKOMV

Mistä ottelun näkee?

Ottelua voi seurata tällä kaudella Veikkausliigaa televisioineesta Ruudusta tai Ykköstä televisioineelta Elisa Viihteeltä.

Ruudun lähetys liigakarsinnasta alkaa kello 15.45 ja Elisa Viihteellä lähetys starttaa kello 15.50.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Veritas Stadionilla koetaan tänään järisyttävän suuria tunteita! @FCTPS ja @KTPKotka ratkaisevat karsinnan 2. osaottelussa paikan Veikkausliigaan 2021! Samalla nähdään kotijoukkueen ikonien joutsenlaulu. Kotimaisen futiskauden loppuhuipennus alkaa klo 15.45! ️#Veikkausliiga

Elisa Viihde Sport

@ViihdeSport
Tänään se ratkeaa: liigakarsinnan kiihkeään toiseen osaotteluun lähdetään 0–0-tasatilanteesta. #liigakarsinta #Ykkönen #Veikkausliiga #FCTPS #FCKTP #TPSKTP

⚽️ @FCTPS – @KTPKotka
⌚️ 15:50
📺 elisaviihde.fi/sport/2020-11-…

Vinski Virtanen, Turku
Twitter: @vinskikistan