Mestarien liigan lohkovaiheessa on tällä hetkellä vain neljä nollakerholaista, ja niistä neljästä ainoastaan Midtjylland ja Marseille ovat pelanneet jo kolme ottelua. Molempien maaliero on seitsemän maalia pakkasella, mutta Marseille on vielä aavistuksen tanskalaisseuraa surullisemmalla saldolla, sillä se ei ole tehnyt kolmessa ottelussaan vielä maaliakaan.

Kun katsotaan vielä kauemmas historiaan, näyttää Marseillen Mestarien liiga -saldo vieläkin ikävämmältä. Se on nimittäin hävinnut kilpailussa jo 12 ottelua putkeen. Se on Mestarien liigan ennätys, jonka Marseille jakaa Anderlechtin kanssa. Anderlecht hävisi 12 kertaa peräkkäin vuosina 2003-2005.

Gracenote Live

@GracenoteLive
😢 - Olympique de Marseille🇫🇷 have lost each of their last 12 @ChampionsLeague matches. They equal the all-time CL record for most consecutive losses, set by Anderlecht🇧🇪 between 2003 and 2005. #pormar #UCL

Marseille on kärsinyt tällä kaudella tappiot jo Manchester Citylle, Olympiakosille ja viimeksi tiistaina vieraissa Portolle. Tappioputki alkoi jo keväällä 2012, kun Marseille hävisi pudotuspelivaiheessa kolmesti putkeen Interille ja Bayern Münchenille. Inter-otteluparista se selvisi vielä vierasmaalisäännön turviin, mutta matka katkesi Bayerniin.

Syksyllä 2013 Marseille puolestaan hävisi lohkovaiheessa kahdesti niin Arsenalille, Borussia Dortmundille kuin Napolillekin. 25. marraskuuta se voi yrittää katkaista tappioputkensa, kun Porto asettuu vuorostaan vastaan kotikentällä.

Jos myös Mestarien liigan edeltäjä Euroopan Cup otetaan lukuun, on Marseillella vielä neljä peliä matkaa ennätykseen, sillä luxemburgilainen Jeunesse Esch hävisi vuosien 1973 ja 1987 välillä 16 ottelua putkeen.

Marseillen valmentaja André Villas-Boas oli Porto-pelin jälkeisessä haastattelussaan harvinaisen rehellinen. Hän kuitenkin muistutti, että täysin umpisurkeat joukkueet eivät Mestarien liigaan voi edes päästä.

– Ollakseen p*ska Mestarien liigassa, pitää Mestarien liigaan ensin päästä mukaan. Me pääsimme, ja nyt olemme p*skoja, Villas-Boas totesi lehdistölle.

– Ennätyksellinen tappioputkiko? Se häpeä meidän pitää vain kantaa.

Marseillen keskikenttäpelaaja Valentin Rongier totesi, ettei vaivaa päätään historiatilastoilla, vaan pikemminkin tämän hetken kehnoilla tuloksilla.

– Suoraan sanottuna emme ole huolestuneita tappioputkiennätyksestä. Meitä huolestuttavat tämän hetken tulokset, etenkin Mestarien liigassa. Ne ovat täysin riittämättömiä, Rongier sanoi.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Ymmärrämme täysin kannattajien turhautumisen ja ärsyyntymisen. Meidän pitää vastata siihen ensimmäisinä. Meitä ottaa päähän tulla tänne, päästää kolme maalia, olla itse tekemättä yhtään ja jäädä ilman kolmea pistettä.

Ligue 1:ssa Marseillella ei mene yhtä kehnosti. Viime kauden kakkonen on sarjassa viidentenä, kuusi pistettä kärkijoukkue PSG:tä perässä. Kaikki edellä olevat joukkueet ovat pelanneet pelin Marseillea enemmän.

Lähde: Goal