Veikkausliigassa päättyneellä kaudella kahdeksanneksi sijoittuneen HIFK:n tilanne on puhuttanut viime aikoina. Taustayhtiön kiinalainen pääomistaja Lucas Chang Jin on halunnut kasvattaa omaa vaikutusvaltaansa seurassa ja tiivistää yhteistyötä tanskalaisen Vejle BK:n kanssa entisestään, mutta seuran pienosakkaiden tahto ei ole ollut sama. Siksi toiminnan jatkamiseksi Veikkausliigassa seuraan on etsitty kiireen vilkkaa uusia rahoittajia (lue lisää).

Sunnuntai-iltana Yle kuitenkin kertoi HIFK:n ja HIFK-fanien kannalta ilahduttavia uutisia. HIFK:n on tarvinnut kerätä kiireen vilkkaa taakseen 400 000 euron potti, jonka avulla jatko onnistuisi ilman Changia ja liigalisenssi heltiäisi. Takaraja on tänään maanantaina, sillä tarvittavat paperit on toimitettava Veikkausliigan lisenssikomitealle tänään.

HIFK on etsinyt ratkaisuksi 20 sijoittajaa, joista jokainen toisi seuraan 20 000 euroa. HIFK Fotboll AB:n toimitusjohtaja Christoffer Perret kertoi Ylelle, että pyrkimyksissä on edistytty hyvin.

– Olemme saaneet 20 tahosta ihan riittävän määrän. Uskomme, että saamme loputkin. Olemme jo neuvotelleet monien kanssa, jotka ovat sanoneet, että se riippuu diilistä Lucaksen kanssa, tulevatko he mukaan vai eivät, Perret sanoi Ylelle (koko juttu luettavissa täällä).

– Meille pääpointti on ollut löytää rahoitus. Joko päästään sopimukseen nykyisen pääomistajan kanssa siitä, että hän lähtee yhtiöstä ja yhtiö jatkaa. Tai sitten jatketaan ilman yhtiötä ja ilman pääomistajaa. Kun yhdistys järjestää rahoituksen, niin se voi jatkaa omin päin.

[readmore from=HIFK]

Vaikka lisensseistä päättää aina lopullisesti lisenssikomitea, Perret on vakuuttunut siitä, että lisenssi heltiää, jos vaadittu rahoitus on kasassa.

– Olen jutellut lisenssikomitean kanssa. Kunhan saadaan rahoitus kuntoon, ja lisenssiä hakee siinä sama yhtiö, niin lisenssikomitealle ei ole merkitystä, jos omistaja vaihtuu.