Kerroimme viime keskiviikkona siitä, kuinka Atalantassa oltiin ajauduttu pahaan riitaan. Riidan keskiössä olivat Atalantan valmentaja Gian Paolo Gasperini ja joukkueen kapteeni ja monivuotinen luottopelaaja, argentiinalaishyökkääjä Alejandro ”Papu” Gómez.

Alun perin arveltiin, että riita voisi johtaa Gasperinin nopeaan eroilmoitukseen, mutta pian tilanne kääntyikin päälaelleen. Siirtoasiantuntija Gianluca Di Marzio arveli, että reilut kuusi vuotta seurassa pelannut Gómez on se, joka lähtee – ja jopa jo tammikuun siirtoikkunassa.

Italian entinen maajoukkuehyökkääjä Antonio Cassano puntaroi kaksikon välirikkoa toisen entisen maajoukkuekärjen Christian Vierin Twitch-kanavan ohjelmassa ”Bobo TV:ssä”. Cassanon mukaan kiista ei rajoittunut pelkkään suukopuun, vaan meni jopa käsirysyksi.

– Olen kuullut väitteitä, että he löivät toisiaan. Gasperini puhui Gómezista jo menneessä aikamuodossa, Cassano totesi.

Muun muassa AS Romassa, Real Madridissa, AC Milanissa ja Interissä pelanneen Cassanon sympatiat tapauksessa kallistuvat valmentaja Gasperinin puolelle.

– Gómez on onnistumisestaan Bergamossa kaiken velkaa valmentajalleen. Hänestä tuli maajoukkuepelaaja Gasperinin ansiosta.

– En pidä pelaajista, jotka käyttäytyvät noin. Jos minulla on ongelma, sanon mitä ajattelen. Jos tilannetta ei voi korjata, minä lähden.

Cassanon mukaan kiistan juurisyy on mahdollisesti valmentajan taktisissa valinnoissa. Atalanta päästi runsaasti maaleja Josip Ilicin, Papu Gómezin ja Dúvan Zapatan pelatessa yhdessä, ja valmentaja halusi muuttaa jotain. Nyt Cassanolla on Gómezille vain yksi neuvo.

– Gómezin pitäisi kiittää Gasperinia, pyytää häneltä anteeksi ja lähteä. Minulla oli vaikeuksia kaikissa pukukopeissani ja lensin joka paikasta ulos. Sellaisessa tilanteessa, missä Atalanta on, Gasperinin pitää tarttua ohjaksiin ja näyttää joukkueelle, että jos joku käyttäytyy Papun tavoin, pitää hänen lähteä.

Gasperini kommentoi tapahtumia sunnuntaisen Fiorentina-voiton jälkeen näin:

– Gómez on ollut tärkein pelaaja viiden täällä viettämäni vuoden aikana. Luulen, että olen valmentanut 200 ottelussa ja hän on pelannut 195:ssä. Joitain tilanteita täytyy kuitenkin puntaroida tarkkaan.

[readmore from=Atalanta]

– En tiedä, miten tapahtunut korjataan. Minä etsin joukkueelle parasta ratkaisua, ja Gómez on mahtava pelaaja. Sitä en ole epäillyt ikinä. Raskaat päätökset tekee seura. Kyse ei ole tuloksista, vaan lähitulevaisuuden tekemisistä, Gasperini huomautti.

Papu Gómez puolestaan lähetti viestin kannattajilleen sosiaalisessa mediassa.

– Rakkaat Atalantan kannattajat. Kirjoitan teille täällä, koska minulla ei ole mitään mahdollisuutta puolustautua ja puhua kanssanne. Haluan vain sanoa teille, että kun lähden täältä, koko totuus tulee esiin. Te tunnette minut, ja tiedätte, millainen ihminen olen. Olette minulle rakkaita, Gómez kirjoitti ja päätti viestinsä sanaan ”kapteeninne”.

Lähteet: AS ja Marca