Brassikonkari Rafinha jatkaa AC Oulun kanssa Veikkausliigaan – ”En malta odottaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaan noussut AC Oulu ja puolustaja Rafinha ovat solmineet jatkosopimuksen kaudesta 2021.

Brasilialaiskonkari palasi viime kaudeksi AC Ouluun yli kymmenen vuoden tauon jälkeen pelattuaan välissä Tampere Unitedissa, Helsingin Jalkapalloklubissa ja belgialaisessa Gentissä. HJK:ssa Rafinha, 38, voitti neljä Veikkausliigan mestaruutta sekä kahdesti Suomen Cupin, ja Gentissä hän juhli Belgian mestaruutta kaudella 2014-15.

Päättyneellä kaudella Rafinha pelasi täydet minuutit yhtä vaille kaikissa sarjapeleissä, kun AC Oulu voitti Ykkösen. Päävalmentaja Jyrki Ahola on innoissaan oululaistuneen brassin jatkosopimuksesta.

– Rafilla on vielä paljon annettavaa jalkapallolle kentällä, joten olen erittäin iloinen, että hän haluaa jatkaa meillä tavalla, joka hyödyttää varsinkin meidän nuorten pelaajien kehitystä. Hänellä on kokemusta, jonka pystyy myös hyödyntämään, ja se on joukkueemme kannalta todella tärkeää, kommenti Ahola seuran sivuilla.

Rafinhan kokemusta hehkuttaa myös urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen.

– Lähes kaiken nähnyt Rafi tuli ja näytti, mitä hyötyä jalkapallossa on esimerkiksi kokemuksesta, taidosta ja pelinäkemyksestä. Yksi vuosirengas lisää Rafin ominaisuuksilla varustetulle pelaajalle ei estä sitä, etteikö hän pystyisi auttamaan joukkuetta samalla tavalla myös Veikkausliigassa kuin menneellä kaudella sarjaporrasta alempana. Olen todella iloinen siitä, että hän haluaa jatkaa pelaamista meillä.

Rafinha ei malta odottaa tulevaa kautta.

– Olen todella iloinen jatkosopimuksesta. AC Oululla on seurana oikea suunta ja asioita on tapahtunut paljon viime vuosina. Uuden hallin ja Veikkausliiga-paikan myötä en malta odottaa tulevan kauden alkamista. On hienoa saada 100. ottelun raja rikki.

Kaikkiaan Rafinha on pelannut Veikkausliigassa 208 ottelua. AC Oululla on hänen jatkosopimuksensa myötä ensi kaudeksi 20 pelaajasopimusta kasassa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.