FC Interin huippulupaukselle pitkä jatkosopimus ja lainapesti Ahvenanmaalle

© Kuva: Juha Tamminen

FC Interin hyökkäävä keskikenttäpelaaja Elias Mastokangas on solminut seuran kanssa kauden 2023 loppuun asti kestävän jatkosopimuksen. Mastokangas, 19, viettää kuitenkin tulevan kauden lainalla IFK Mariehamnissa.

Hän siirtyi Interiin vuonna 2017 Kaarinan Pojista ja on tähän mennessä pelannut turkulaisseuran ykkösmiehistössä 42 ottelua. joista 19 oli päättyneellä kaudella Veikkausliigassa. Interin teknisen johtajan Vesa Mäen mukaan ratkaisu jatkosopimus ja laina -yhdistelmästä syntyi ennen kaikkea pelaajan omasta toiveesta.

– Keskusteluissa kauden jälkeen Elias sai meidät vakuuttumaan siitä, että tällainen lyhytaikainen maisemanvaihdos tekee hänelle hyvää. Samaan aikaan hän oli halukas kuitenkin sitoutumaan Interiin uudella sopimuksella, joten lähdimme yhdessä miettimään ratkaisua. Vaihtoehtoja oli paljon ja näistä lopulta IFK Mariehamn -laina Eliakselle mielekkäin, Mäki kommentoi Interin tiedotteessa.

Suomea U17- ja U19-maajoukkueissa edustanut Mastokangas itse kokee nyt olevan hyvä ajankohta muutokseen myös jalkapallon ulkopuolisten asioiden takia.

– Olen nyt neljä vuotta ollut Interissä. Syksyllä sain yo-lakin ja tuntuu, että nyt on hyvä nähdä muutakin ja samassa tulee opittua myös ruotsia. Kaikki perustuu omaan tekemiseen, mutta kentällä lähden hakemaan isompaa roolia, Mastokangas suunnittelee.

– Aika täällä on ollut niin hyvää ja näen tulevaisuuteni Interissä. Inter on loistava paikka kehittyä ja takaisin tullaan kahta kovempana.

Maarianhaminassa odotellaan jo Mastokangasta innolla.

– Uskomme, että turvallinen ympäristömme IFK:ssa on täydellinen paikka Eliakselle nousta vielä korkeammalle tasolle. Tuntuu hyvältä ratkaisulta meille, että pystymme lainaamaan hänet alkavalle kaudelle, IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson toteaa seuran tiedotteessa.

Palloliiton kilpailumääräykset estävät lainapelaajan pelaamisen emoseuraansa vastaan, joten Interiä vastaan Mastokangasta ei kentällä tulevalla kaudella nähdä.

Inter toimi hieman vastaavasti myös hyökkääjä Matias Tammisen kanssa, joka siirtyi Turkuun vietettään kaksi edellistä kautta Rovaniemen Palloseurassa. Tamminen, 19, teki Interin kanssa kolmen vuoden sopimuksen, mutta hän pelaa tulevan kauden lainalla Veikkausliigan sarjanousijassa, kotikaupunkinsa KTP:ssä.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004