35-vuotias Megan Rapinoe on yksi maailman viime vuosien tunnetuimmista naisjalkapalloilijoista. Rapinoe johdatti kapteenina USA:n maailmanmestaruuteen vuonna 2019, ja sai vuoden päätteeksi sekä Ballon d’Orin että The Best -palkinnon vuoden 2019 parhaana naispelaajana. Rapinoe on paitsi erinomainen pelaaja, niin myös vahva johtaja ja suorapuheinen kansalaisaktivisti, joka on ottanut usein näkyvästi kantaa myös politiikkaan.

Tänä vuonna Rapinoe ei mahtunut kolmen parhaan joukkoon FIFA The Best -äänestyksessä, jossa vuoden 2020 parhaaksi naispelaajaksi valittiin englantilainen Lucy Bronze. Rapinoellekin kuitenkin herui kunniaa, sillä hän oli yksi yhdestätoista vuoden 2020 tähdistöjoukkueeseen valitusta pelaajasta.

Yhdysvaltalaistähden itsensä mukaan hän ei kuitenkaan ansainnut tähdistövalintaansa. Rapinoe julkaisi Twitterissä viestin, jossa hän myönsi olevansa tunnustuksesta kiitollinen, mutta piti sitä perusteettomana, koska hän ei ollut pelannut lainkaan sitten maaliskuun. Rapinoen mukaan valinta kertoi karua kieltä naisten jalkapalloilun näkyvyyden puutteesta.

– On tietysti suuri kunnia, että kanssapelaajani ympäri maailman tunnustivat osaamiseni äänestämällä minut FIFPRO World XI:hen. Samalla valinta tuli minulle kuitenkin yllätyksenä, sillä en ole pelannut peliäkään sitten maaliskuun (2021, täältä tullaan), Rapinoe twiittasi ja antoi selkeästi ymmärtää valinnan tulleen ”vanhoilla näytöillä”.

– Meillä on niin paljon ilmiömäisiä naispelaajia ympäri maailman. Meidän kaikkien pitäisi tehdä voitavamme antaaksemme heille tunnustusta.

– Se, että minut valittiin taas mukaan kertoo selvää kieltä siitä, että kehittääksemme lajiamme tarvitsemme jatkuvaa sijoittamista naisjalkapalloiluun. Siten voimme antaa naispelaajille näkyvyyttä heidän kotimaidensa televisioissa ja maailmanlaajuisesti heidän pelatessaan seura- ja maajoukkueissaan, Rapinoe jatkoi.

Megan Rapinoe

@mPinoe
So much to be thankful for this year, and so much work still to be done. 🙏❤️