Bayern Münchenin hyökkääjä Robert Lewandowski on valittu vuoden parhaaksi pelaajaksi FIFA The Best -virtuaaligaalassa. 32-vuotias Lewandowski voitti maalikuninkuudet niin Bundesliigassa, Mestarien liigassa kuin Saksan Cupissakin – ja Lewandowskin seura Bayern nosteli tunnetusti pokaalia näissä jokaisessa.

FIFA

@FIFAcom
🏆 He's done it! @lewy_official overcomes two of the greatest players in history to become #TheBest FIFA Men's Player for the first time!

🔴 @FCBayern | @LaczyNasPilka 🇵🇱

Kauden 2020-2021 Lewandowski on aloittanut myös hurjalla vauhdilla, sillä 11 bundesliigaottelussa hän on tehnyt 15 maalia, ja neljässä Mestarien liiga -pelissä kolme.

Lewandowskin varjoon jäivät tänä vuonna Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo, jotka sijoittuivat äänestyksessä toiseksi ja kolmanneksi.

OptaJoe

@OptaJoe
60 - Across the period between 20 July 2019 to 7 October 2020 that the Best FIFA Men’s Player 2020 award was judged on, Robert Lewandowski scored 60 times in 52 games; 20 more goals than any other player in the top five Euro leagues. Best.

statsperform.com/resource/lewan…

Parhaaksi naispelaajaksi valittiin 29-vuotias englantilainen laitapuolustaja Lucy Bronze. Bronze voitti Lyonissa kolmella edellisellä kaudella Naisten Mestarien liigan, ja hän siirtyi täksi kaudeksi kotimaahansa Englantiin, ja Manchester Cityyn.

FIFA Women's World Cup

@FIFAWWC
🥉🥇 Bronze turns to gold! @LucyBronze is #TheBest FIFA Women’s Player 2020

@OLfeminin / @ManCityWomen | @Lionesses | #FIFAFootballAwards

Lucy Bronze jätti äänestyksessä taakseen niin ikään kolmen pelaajan lyhyelle ehdokaslistalle mahtuneet tanskalaisen Pernille Harderin sekä ranskalaisen Wendie Renardin. Harder pelasi viime kaudella Wolfsburgissa ja siirtyi täksi kaudeksi Chelseaan. Wendie Renard on viisi perättäistä Mestarien liigan mestaruutta voittaneen Lyonin puolustuksen tukipilari.