Mestarien liigan neljännesvälieräparit arvottiin maanantaina Sveitsin Nyonissa. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen varsinainen helmi on Barcelonan ja PSG:n kohtaaminen, mutta viihdyttävää kohtaamista on odotettavissa myös Sevillan ja Borussia Dortmundin mittelöstä.

Sevillan päävalmentaja Julen Lopetegui kommentoi arvontatulosta medialle lehdistötilaisuudessa totutun kohteliaaseen tapaan. Yllättävää kuitenkin oli, että Lopeteguilta oli mennyt tyystin ohi, että Dortmund oli vaihtanut valmentajaa sunnuntai-iltapäivänä.

– Pelaamme loistavaa joukkuetta vastaan. Dortmund on yksi Saksan ja Euroopan historiallisimmista joukkueista. Dortmund on nopea joukkue, jolla on teknisiä ja fyysisiä pelaajia, sekä kokenut valmentaja. Meidän on tehtävä loistavaa työtä päästäksemme jatkoon, Lopetegui totesi.

Kokeneella valmentajalla Lopetegui tarkoitti epäilemättä sveitsiläistä Lucien Favrea, joka oli valmentanut Dortmundia kahden ja puolen vuoden ajan, ja aiemmin urallaan muun muassa Borussia Mönchengladbachia ja ranskalaista Niceä. 63-vuotias Favre sai kuitenkin seuraltaan lähtöpassit sen jälkeen, kun Dortmund hävisi lauantaina Bundesliigan sarjanousija Stuttgartille maalein 1-5.

Favren tilalle päävalmentajaksi nimettiin 38-vuotias Edin Terzic, joka toimi aiemmin Favren valmennustiimin jäsenenä. Päävalmentajan paikka on Terzicin koko valmentajauran ensimmäinen.

GOL PLAY

@Gol
📺 #SorteoEnGol

🗣️ Lopetegui: "El Dortmund tiene un entrenador con mucha experiencia"

🤪 Aunque lo han echado tras la última jornada de Bundesliga

Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan helmi-maaliskuussa 16. helmikuuta alkaen.