Kun on salakuljettanut yhdeksänvuotiaana huumeita maasta toiseen, voinee todeta monen palasen loksahtaneen myöhemmin kohdalleen, jos aikuisiällä pelaa Hollannin maajoukkueessa ja ammatikseen Bundesliigassa ja Valioliigassa. Kaikki eivät varmasti ole yhtä onnekkaita, mutta Jetro Willemsin kohdalla kaikki kääntyi lopulta parhain päin.

26-vuotias Jetro Willems kertoi avoimesti taatusti pulssia nostaneesta lapsuuskokemuksestaan Ajaxin, Interin ja Evertonin entisen pelaajan Andy van der Meijden ohjaamassa TV-haastattelussa Alankomaiden televisiossa.

Willems syntyi Curacaossa ja tunnusti tuoneensa sieltä huumeita Hollantiin lapsena, auttaakseen perhettään elannon saamisessa. Hänen mukaansa perheellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa tällainen valtava riski. Jetro Willems kertoi tarjoutuneensa tehtävään omasta aloitteestaan. Hän oli tuolloin vasta yhdeksänvuotias.

– Ensin vanhempani yrittivät salakuljettaa sitä tavaraa, mutta siitä ei tullut mitään. Sitten minä uhrauduin ja sanoin heille voivani tehdä sen, Willems kertoi.

– Olen aina ollut vähän hullu. Kun perheesi tarvitsee sinua, ei valinnanvaraa ole.

Willems kertoi teipanneensa huumeet kiinni sääriinsä. Hän ei jäänyt kiinni sen paremmin lähtö- kuin kohdemaankaan lentokentillä. Palkkiota Willems ei kuriirina toimimisestaan saanut.

– En halunnut mitään. En vain halunnut joutua siihen tilanteeseen uudestaan. Sanoin vanhemmilleni, että antakaa siskolleni kaikki, mitä haluatte.

– Minä halusin vain pallon. Pallo oli lopulta se, joka pelasti elämäni, Willems korosti.

Vasempana laitapuolustajana ja wing-backina pelannut Willems on pelannut Hollannin A-maajoukkueessa kaikkiaan 22 ottelua. Hän pelasi Oranjessa jo vuoden 2012 EM-kisoissa ollessaan tuolloin vasta 18-vuotias. Kukaan ei ollut pelannut häntä nuorempana EM-turnauksessa.

[readmore from=Willems-Jetro]

Sparta Rotterdamin kasvatti on pelannut urallaan PSV Eindhovenissa, Eintracht Frankfurtissa ja Newcastlessa. Frankfurtissa ansioluetteloon listattiin Saksan Cupin voitto.

Willems on kärsinyt urallaan jo kolme pahaa polvivammaa, joista pahin oli viime tammikuussa syntynyt ristisidevamma. Se päätti lainakauden Newcastlessa. Willemsin sopimus Eintracht Frankfurtin kanssa ulottuu ensi kesään, mutta tällä kaudella hän ei ole vielä pelannut.

Lähde: Chronicle Live