Italian vuoden 1982 maailmanmestarijoukkueen suurin tähtipelaaja Paolo Rossi on kuollut. Rossi oli kuollessaan 64-vuotias.

Rossin kuolemasta kertoi varhain torstaiaamuna italialainen TV-kanava RAI Sport, jolle Rossi oli työskennellyt asiantuntijatetävissä.

– Hyvin surullisia uutisia: Paolo Rossi on poistunut keskuudestamme. Unohtumaton Pablito, joka sai meidät kaikki rakastumaan sinä kesänä ’82, ja joka on ollut arvokas ja pätevä työtoveri RAI:lla viime vuosina. Lepää rauhassa, Paolo, RAI:n juontaja Enrico Varriale twiittasi.

Roomassa kuolleen Paolo Rossin kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

enrico varriale

@realvarriale
Una notizia tristissima : ci ha lasciato Paolo Rossi. Indimenticabile Pablito, che ci ha fatto innamorare tutti in quell' Estate del '82 e che è stato prezioso e competente compagno di lavoro in RAI, negli ultimi anni.
R.i.p. caro Paolo.

Rossin kuolema on toinen erityisesti MM-kisoista muistettavan supertähden kuolema vain noin kahden viikon sisällä, sillä vuoden 1986 MM-kisojen sankari Diego Maradona nukkui pois 25. marraskuuta. Tiistaina puolestaan menehtyi Argentiinaa vuoden 2014 MM-kisoissa valmentanut Alejandro Sabella.

Christian Collovà

@ccollova
A hero of my youth passed away today. I will always remember the final of the '82 World Cup and your hands raising the cup to the sky.
Goodbye #paolorossi, I'm sure you'll have fun with #maradona in the heavenly football fields.

Paolo Rossi edusti seurajoukkuetasolla muun muassa Perugiaa, Juventusta ja AC Milania. Hänen suurin tähtihetkensä koettiin vuoden 1982 MM-kisoissa, joissa hän voitti maailmanmestaruuden lisäksi myös kisojen maalikuninkuuden sekä kisojen parhaalle pelaajalle annetun ”Golden Ball” -palkinnon. Kyseisen triplan on Rossin lisäksi voittanut vain kaksi pelaajaa: Mané Garrincha vuonna 1962 ja Mario Kempes vuonna 1978.

Rossi teki noissa, Espanjassa pelatuissa MM-kisoissa hattutempun Brasilian verkkoon, kun Italia kaatoi Brasilian 3-2. Loppuottelussa kaatui Länsi-Saksa 3-1, kun Rossi teki ottelun avausmaalin.

J_Klinsmann

@J_Klinsmann
Caro Pablito, ti ricordiamo per sempre!

youtube.com/watch?v=7qv-Zb…

Rossi sai tilaisuuden pelata noissa vuoden 1982 MM-kisoissa, kun hänen alun perin kolmen vuoden pelikieltoaan lyhennettiin kahteen vuoteen. Rossille langetettiin kolmen vuoden pelikielto vuonna 1980, kun hänen edustamansa Perugian sekä Avellinon todettiin syyllistyneen ottelumanipulaatioon. Rossi kiisti osallisuutensa tapahtumiin. Hän oli tuolloin maailman parhaiten palkattu jalkapalloilija.

Rossi teki kolme maalia myös vuoden 1978 MM-kisoissa, joissa Italia sijoittui neljänneksi. Noissa kisoissa Rossi valittiin turnauksen toiseksi parhaaksi pelaajaksi. Yhteensä yhdeksällä maalillaan (14 pelatussa ottelussa) Rossi on edelleen Italian MM-historian paras maalintekijä, jaetulla sijalla Roberto Baggion ja Christian Vierin kanssa. Rossi oli mukana myös Meksikon MM-kisoissa vuonna 1986, muttei pelannut turnauksessa. Hän oli vasta toipunut loukkaantumisesta ja kamppaili myös korkean ilmanalan kanssa.

Rossin ansiolistalla on maailmanmestaruuden lisäksi kaksi Serie A-mestaruutta sekä vuoden 1984 Euroopan Cup Juventuksen paidassa. Hän voitti kausilla 1976-1977 ja 1977-1978 perättäisillä kausilla Serie B:n ja Serie A:n maalikuninkuudet.

Paolo Rossin vaimo, toimittaja Federica Cappelletti postasi Instagramiin kuvan pariskunnasta, ja laittoi kuvan tekstiksi yksinkertaisesti ”per sempre”, ikuisesti.

Lähde: Guardian