Kakkosen kaikkien aikojen vahvistus? Jari Litmanen väläyttelee paluuta pelikentille: ”Tämä on mielenkiintoinen kysymys”

Jari Litmasen paluu Lahden Reippaaseen on kerännyt viime päivinä runsaasti huomiota.

Kuten SuomiFutis viime viikolla uutisoi, Litmanen, 49, on liittynyt Kakkosessa pelaavan Reippaan valmennusryhmään, jonka päävalmentaja toimii hänen hyvä ystävänsä Tommi Kautonen.

Kautonen selvensi sivustollemme, että Litmanen toimii Reippaassa toisena apuvalmentajana, kun hänen aikataulunsa sen sallivat. Litmanen asuu Tallinnassa, mutta hän osallistuu Reippaan harjoituksiin Lahdessa käydessään.

Unibetin Kuninkaan puhe -podcastissa Litmanen avaa omin sanoin, miten uusi yhteistyö sai alkunsa.

– Ollessani vierailulla Lahdessa, Reippaan valmentaja ja pitkäaikainen lapsuudenystäväni Tommi Kautonen sanoi, että olen aina tervetullut Reippaan harjoituksiin sekä valmentajan että pelaajan roolissa. ”Augen” ei tarvinnut asiaa minulle kahta kertaa sanoa. Parissa harjoituksissa olen ollut paikalla, osittain pelaajana, osittain apuvalmentajana.

– Annan siis oman tukeni Augelle, pelaajille ja seuralle silloin, kun Lahden suunnalla olen. Lisäksi olemme Tommin kanssa paljon yhteydessä myös etänä. Mutta fyysisesti en siis joka viikko paikalla ole, koska asun Tallinnassa perheeni kanssa.

Litmanen Reippaan paidassa vuonna 1990. Kuva: Juha Tamminen

– Tietysti tämä tuntuu mukavalta. Oma jalkapallopolkuni on alkanut Reippaassa Kisapuistossa ja tähän kun vielä yhdistetään Kautonen, niin tässä on aika hyvin pistetty lapsuus ja nuoruus samaan pakettiin. Edellisen kerran olin Lahden Reippaan harjoituksissa syksyllä 1990, joten oli aika magea fiilis olla taas mukana 30 vuoden tauon jälkeen. Seurassa on tällä hetkellä hyvä meininki päällä ja siellä halutaan viedä asioita eteenpäin omalla tavalla.

Litmanen ei täysin tyrmää ajatusta siitä, että hänet nähtäisiin vielä jossain vaiheessa pelaamassa Reippaan paidassa.

– Tämä on mielenkiintoinen kysymys ja vastausta voidaan jäädä odottamaan ensi vuoteen. Keskitytään nyt harjoittelemiseen ja mennään ennen kaikkea joukkue ja seura edellä. Se mitä minä tulen tekemään mahdollisesti jatkossa jää vielä vähän auki.


PÄIVÄN VIHJE: LEICESTER – CHELSEA

Onko hyvävireinen kettulauma Chelsealle liikaa?