Kakkosessa pelaava Reipas julkaisi valmennusryhmästään kuvan, jossa komeili Jari Litmanen – päävalmentaja Tommi Kautonen kertoi, mistä on kyse

© Kuva: Juha Tamminen

Lahden Reipas pelaa ensi kaudella Kakkosessa hyvin nimekkään valmennusryhmän alaisuudessa.

Reipas julkaisi alkuviikosta sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa komeili valmennustiimistä puolet: hiljattain päävalmentajaksi nimitetty Tommi Kautonen ja suomalaisen jalkapallon suurlegenda Jari Litmanen.

Kautonen, 48, kutsui Litmasen, 49, roolia ”erikoisjärjestelyksi” ja selvensi SuomiFutis-sivustolle, että Litmanen toimii Reippaan joukkueessa toisena apuvalmentajana aina Lahdessa käydessään. Valmennusryhmään kuuluvat myös apuvalmentaja Tommi Vartiainen sekä maalivahtivalmentaja Petri Haapsaari, ja joukkueenjohtajana toimii Ville Karlsson.

– Tässähän tietysti täytyy ottaa huomioon se, että virallisestihan kaveri (Litmanen) asuu Tallinnassa. Me ollaan Jarin kanssa vanhoja ystäviä, niin ollaan säännöllisesti yhteyksissä.

– Niin kuin varmaan kaikki tietää, niin hän ajoittain vierailee Lahdessa. Sen tiimoilta kysyin, kiinnostaako häntä aina Lahdessa ollessaan olla osa Reippaan valmennustiimiä hänen omien aikataulujensa salliessa. Hän oli kiinnostunut, ja sovittiin, että hän on toinen apuvalmentaja meillä Lahden Reippaassa aina silloin, kun käy muitakin juttuja täällä Lahdessa hoitamassa. Tällaisella kuviolla on sovittu, että hän on osa Lahden Reippaan valmennustiimiä.

– Käytännössä hän osallistuu harjoitusten vetämiseen toisena apuvalmentajana. Hän ohjaa yksilöitä ja ottaa harjoituksessa mahdollisesti oman pienryhmän riippuen siitä, minkälainen harjoitus meillä on niinä päivinä, kun hän on paikalla.

Reippaalla on edessä juhlakausi, sillä perinteikäs seura täyttää ensi vuonna 130 vuotta. Kautosen mukaan valmistautuminen juhlavuoteen sujuu joukkueen rakentamista ajatellen hyvin.

– Meillä on tullut Reippaan junioripuolelta 6-7 junnua tohon rinkiin. Meillä on tällä hetkellä noin 25 pelaajan rinki, jotkut on antamassa näyttöjä ja nuoret pelaajat on antamassa näyttöjä. Siinä mielessä pelaajia tuntuis olevan kyllä.

Viime kaudella Reipas tuli Kakkosen A-lohkossa kahdeksanneksi. Putoamisviivaan kertyi lopulta eroa seitsemän pistettä ja kärkikolmikkoon 12. Kautonen sanoo, ettei ensi kaudeksi ole vielä sijoitustavoitteita. Isompi tähtäin on pelaajakehityksessä.

– Oikeastaan tässä toiminnan tavoitteena on vahvistaa meidän ruutua tässä lahtelaisen jalkapallon pelaajapolun kokonaisuudessa, olla vahvempi palanen siinä. Meistä ylöspäin on FC Lahti liigassa ja meistä alaspäin on sitten A- ja B-junioreita.

Kautonen (8) ja Litmanen (oik.) juhlimassa FC Lahden maalia toukokuussa 2004. Kuva: Juha Tamminen

– Me kehitetään ja valmistetaan nuoria – miksei myös vähän vanhempia – pelaajia. Jos FC Lahti kokee, että me onnistutaan kehittämään pelaajia paremmiksi ja heistä tulee kiinnostavia FC Lahdelle, niin sitten meiltä ponnahdetaan mahdollisesti tohon liigajoukkueen mukaan.

– Miksikä meitä nyt voisi kutsua, kun me ollaan palanen siinä pelaajapolussa – ollaanko reservijoukkue tai kakkosjoukkue. Se nyt on ihan sama, mitä termiä käyttää.

– Läheisessä yhteistyössä tullaan FC Lahden kanssa olemaan ja minä tulen olemaan läheisessä yhteistyössä [FC Lahden päävalmentajan] Ilir Zenelin kanssa. Mä tulen olemaan läheisessä yhteistyössä myös FC Lahden A-junnujen Jyrki Saarelan ja B-junnujen Toni Lindbergin kanssa.

Lopuksi kysyimme, uskooko Kautonen, että Lahdessa voisi jonain päivänä pelata kaksi pääsarjaseuraa.

– Haha, turha kysymys, mihin mä en suostu edes kommentoimaan.

Kommentoi nyt jotain.

– En nää sitä mahdollisena, vastaa Kautonen yhä hieman hekotellen.

– Tääl on yks liigaseura, ja se on meidän paikkakunnalle Lahdessa aivan riittävä [määrä].


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.