Skotlannissa uraa tekevä 19-vuotias suomalainen maalivahti Viljami Sinisalo on aloittanut vakuuttavasti Skotlannin Mestaruussarjassa. Ayr Unitedissa lainalla pelaava Sinisalo on ollut yksi alkukauden parhaista maalivahdeista.

Sinisalo on valioliigaseura Aston Villan sopimuspelaaja, mutta hänet lainattiin täksi kaudeksi Ayr Unitediin vuoden mittaiselle pestille. Pikkuhuuhkajissa marraskuussa debyytin tehnyt maalivahti on kerännyt eniten torjuntoja Skotlannin Mestaruussarjassa. Lisäksi Sinisalo on nollapelitilaston kärjessä yhdessä Heartsin Craig Gordonin kanssa. Molemmilla on kolme nollapeliä kuudessa pelaamassaan ottelussa.

– Lainalla pelaava maalivahti Viljami Sinisalo on ollut loistava tolppien välissä Honest Menille (Ayr Unitedin lempinimi), Skotlannin Jalkapalloliigan virallisella Twitter-tilillä kehuttiin.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

SPFL

@spfl
🧤 On-loan 'keeper Viljami Sinisalo has been outstanding between the sticks for the Honest Men

Check out more stats & facts here 👇
spfl.co.uk/stats-centre

#SPFL

Sinisalo siirtyi Aston Villan organisaatioon heinäkuussa 2018 FC Espoon junioreista. Ensimmäinen kausi meni pääosin Aston Villan U18-joukkueessa. Sinisalo kuitenkin harjoitteli edustusjoukkueen kanssa ja oli käytännössä ykkösjoukkueen kolmosmaalivahti.

– Aloitin U18-joukkueessa, mutta pääsin edustuksen harjoituksiin jo neljän kuukauden jälkeen. Olin koko sen kaksi vuotta edustuksen kolmosmaalivahti ja matkustin mukana peleissä. Olin myös Wembleyllä kun nousu Valioliigaan tuli. Olen todella ylpeä, että saan olla siinä seurassa, Sinisalo kertoi Palloliiton haastattelussa marraskuussa.

Viime kaudella suomalaisveskari sai vastuuta Aston Villan U23-joukkueessa Valioliigan reservijoukkueiden sarjassa. Täksi kaudeksi suomalaiselle löydettiin vastuullinen rooli Skotlannista, ja se on osoittautunut ainakin alkukauden perusteella erinomaiseksi siirroksi.

[readmore from=pikkuhuuhkajat]

– Yksi vaihtoehto oli Englannin League Two (Kakkosliiga), mutta kun tämä vaihtoehto Skotlannissa tuli, niin olin heti innoissani. Sarja on hyvä ja Ayr yksi mahdollinen nousijaseura. Olen nauttinut olostani täällä, Sinisalo kertoi.

Ayr on kuuden kierroksen jälkeen sarjataulukossa neljäntenä, eli nousukarsintoihin oikeuttavalla sijalla. Lainapestin tavoite on saada Sinisalolle kokemusta aikuisten peleistä, ja sitä on alkukaudella tullutkin.

– Ero nuorten ja aikuisten peleissä on maalivahdinkin näkökulmasta iso. Varsinkin Skotlannissa peli on tosi fyysistä ja on lopulta ihan sama miten peli menee, kunhan tuloksena on voitto. Nuorissa tavoite on pääsääntöisesti kehittää pelaajia. En olisi uskonut 16-vuotiaana Englantiin lähtiessäni, että kaikki menisi niin hyvin kuin on toistaiseksi mennyt.

Marraskuussa Sinisalo pelasi debyytin U21-maajoukkueessa Maltaa vastaan. Tilastoihin merkattiin heti nollapeli, kun Suomi voitti Maltan Benjamin Källmanin osumalla 1-0. Seuraavaksi Sinisalo haluaa ottaa vastuullisen roolin alle 21-vuotiaissa.

– On minulle iso tavoite olla ykkösmaalivahti seuraavassa U21-projektissa. On ollut hienoa seurata kuinka moni on pelannut Pikkuhuuhkajissa ja päätynyt Huuhkajiin. Se on meidän kaikkien tavoite. Teen nyt seurajoukkueessani kaiken niin hyvin, että paikka U21-joukkueessa olisi mahdollinen, Sinisalo sanoi.

LUE MYÖS: