Liverpoolin kapteenilta upea teko fania kohtaan – ”Et kävele koskaan yksin, Keith”

© Kuva: Getty Images

Fanit palasivat päättyneenä viikonloppuna jälleen katsomoihin Englannissa, joskin yhä tiukoin rajoituksin. Pelaajien ja fanien kohtaaminen ei suinkaan rajoittunut vain stadioneille, vaan Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson kävi tärkeää sananvaihtoa myös Twitterissä.

Henderson twiittasi lauantaina kuvan, jossa hänellä on sateenkaarinauha käsivarressaan solidaarisuuden osoituksena seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Hashtagina hänellä oli ”RainbowLaces”, koska valioliigaotteluissa käytetään myös sateenkaarikengännauhoja.

– Jalkapallo on peli jokaiselle. Tapahtui mitä tapahtui, Henderson kirjoitti.

Hendersonin twiitti poiki vastauksen irlantilaiselta Liverpool-fanilta Keith Spoonerilta, joka kertoi, miten paljon Reds-kapteenin viesti hänelle merkitsi.

– Tulin 17-vuotiaana asian kanssa esiin, kamppailin teinivuosieni läpi, mutta Liverpool oli yksi asia, joka sai minut aina tuntemaan oloni kotoisaksi. Tämän näkeminen todella merkitsee minulle valtavasti, Spooner kirjoitti.

Henderson vastasi Spoonerin twiittiin hyvin tyylikkäästi ja ryhdikkäästi sunnuntaisen Wolvesista otetun 4-0-kotivoiton jälkeen.

– Et kävele koskaan yksin, Keith. Jos ”RainbowLaces-käsivarsinauhan käyttö auttaa edes yhtä ihmistä, on sekin edistystä. Jokainen on tervetullut Liverpool FC:n mukaan. Toivottavasti nautit illan pelistä.

Valioliigan kotisivuilla esitellään Rainbow Laces -kampanjaa tarkemmin.

– Takaamme jokaiselle organisaation (Valioliigan) sisällä ja seurojen kanssa toimiville, kannattajat mukaan luettuna, että he voivat tuntea olonsa turvalliseksi ja tervetulleiksi riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteetistä, esittelytekstissä kerrotaan.

Kahden ottelukierroksen aikana 4.-13.12. kaikissa Valioliigan otteluissa käytetään sateenkaarivärein koristeltuja pallotelineitä, neljännen erotuomarin näyttötauluja sekä kentän reunalla kiertäviä LED-valotauluja. Käytössä on myös sateenkaarihihanauhoja kapteeneille, sateenkaarikengännauhoja sekä rintamerkkejä.