Saksan Bundesliigassa on käynnissä mielenkiintoinen kierros. Kärkipään joukkueista Bayern jäi tasapeliin Union Berlinin vieraana ja Dortmund hävisi Stuttgartille. Tämä tarkoittaa sitä, että Leverkusenilla on mahdollisuus nousta Bundesliigan kärkeen mikäli joukkue voittaa kotonaan Hoffenheimin sunnuntai-iltana.

Leverkusenin ykkösvahti Lukas Hradecky arvioi tilannetta perjantaina uusimmassa Suplan Bundes-Luke -podcastissa. Leverkusen on pelannut kauden toistaiseksi tappioitta, mutta ennen taukoa on jäljellä vielä kolme ottelua.

– Yllättävää, miten nolla sarakkeessa motivoi. Kova viikko tulossa… Hoffenheim kotona, sitten derby-ottelu Kölniä vastaan ja sitten varmaan maailman paras joukkue Bayern ennen jouluvapaita, Hradecky ennakoi podcastissa.

– Jos selvitään ilman tappiota, sitten voi melkein tavoitteet nostaa ja vahvistaa siihen, että jahdataan Tsämppäripaikkaa ainakin.

Podcastin teon jälkeen tosiaan tulokset menivät vahvasti Leverkusenin toiveiden mukaan. Hradecky kuitenkin toppuutteli juontaja Kim Kallströmin heittämiä suurimpia odotuksia.

– Enemmänkin on ollut kirosana – heti kun ollaan luultu itsestämme liikaa, on tullut tappio. Mutta jos tämä lauffi jatkuu jatkumistaan, alkaa varmaan Saksankin media rummuttaa. Joo, mä inhoon kliseevastauksia ja kaikenlaista paskaa, mutta kyllä me tässä peli kerrallaan mennään.

– Se, mikä eniten motivoi, ettei olla hävitty, Hradecky pohdiskeli Bundes-Lukessa.

Illalla nähdään, ovatko viikonlopun tulokset nostaneet Leverkusenin voittovireeseen vai luullaanko lääkekaupungissa itsestään liikaa. V Sport kanavat ja Elisa Viihde Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.