Raati on puhunut – tässä on kaikkien aikojen joukkue, ”Ballon d’Or Dream Team”

© Kuva: Getty Images

Koronapandemia sai aikaan jalkapallomaailmassa senkin harmillisen takaiskun, että lajin arvostetuin henkilökohtainen palkinto Ballon d’Or päätettiin jättää tänä vuonna jakamatta. Päätös katkaisi 64-vuotisen perinteen, sillä Ballon d’Or oli jaettu yhtäjaksoisesti vuodesta 1956 lähtien.

Korvaavana tuotteena Ballon d’Or-äänestyksen vuosittain järjestävä France Football -lehti päätti valita tänä vuonna kaikkien aikojen joukkueen, ”Ballon d’Or Dream Teamin”. Lehti nimesi 10 ehdokkaan listat maalivahdin, topparin, molempien laitapuolustajien, laitahyökkääjien ja kärkimiehen pelipaikoille sekä 20 ehdokkaan listat keskikentän pohjan ja pelintekijän pelipaikoille lokakuussa. Tänään maanantaina oli aika julkistaa lopulliset valinnat.

Valinnoista vastasi France Footballin nimittämä 140 asiantuntijan kansainvälinen raati. Tähdistöjoukkueen muodostelmaksi valittiin 3-4-3, ja tällaisiin valintoihin päädyttiin.

Maalivahdiksi nimettiin neuvostoliittolaislegenda Lev Jashin. Vuonna 1963 Ballon d’Orin voittanut ”Musta hämähäkki” on edelleen ainoa maalivahti, joka on valittu vuoden pelaajaksi maailmassa.

Oikeaksi laitapuolustajaksi valittiin brasilialainen Cafu ja vasemmaksi italialainen Paolo Maldini. Maldini oli parhaimmillaan Ballon d’Or -äänestyksessä kolmas (kahdesti) ja Cafu viidestoista. Näiden keskelle nimettiin kaksinkertainen Ballon d’Or -voittaja, ”Keisari” Franz Beckenbauer.

Keskikentän pohjalle jury nimesi saksalaisen Lothar Matthäusin ja espanjalaisen Xavin. Matthäus voitti Ballon d’Orin vuonna 1990 Saksan maailmanmestarijoukkueen tukipilarina, ja Xavi oli äänestyksen kolmas kolme kertaa putkeen vuosina 2009-2011.

Hyökkäävinä keskikenttäpelaajina tähdistössä on kaksi todellista legendaa menneiltä vuosikymmeniltä, brasilialainen Pelé sekä marraskuussa edesmennyt Diego Maradona. Kumpikaan ei koskaan voinut Ballon d’Oria voittaa, sillä vuoteen 1994 saakka palkinto valittiin vain eurooppalaispelaajien keskuudesta. Kuitenkin sekä Pelé että Maradona mainitaan käytännössä aina, kun keskustellaan kaikkien aikojen parhaista pelaajista.

Laitahyökkääjien paikoille nimettiin itsestään selvästi kaksi oman aikakautemme suurta pelaajaa, ja Ballon d’Or-palkinnon historian suurimmat nimet: kuusi kertaa palkinnon voittanut Lionel Messi ja viisinkertainen voittaja Cristiano Ronaldo. Kukaan muu pelaaja ei ole pystynyt yli kolmeen voittoon.

Kärkimieheksi valittiin kaksinkertainen Ballon d’Or -voittaja Ronaldo. Brasilialainen valittiin maailman parhaaksi vuosina 1997 ja 2002.

France Football julkaisi samassa yhteydessä myös ”kakkos- ja kolmosjoukkueensa” annettujen äänien perusteella. Nämä joukkueet on nähtävissä allaolevissa twiiteissä.

Lähde: France Football


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.