Myötätunnon ja empatian puute sekä ihmisen häikäilemättömyys nousivat lauantaina Italiassa jälleen ikävällä tavalla esiin. Keskiviikkona menehtynyt Paolo Rossi laskettiin haudan lepoon Vicenzassa vietetyssä seremoniassa. Hautajaisten aikana Rossin ja tämän lesken Federica Capellettin yhteiseen kotiin kuitenkin murtauduttiin. Murtovarkaat varastivat pariskunnan maalaistalosta tiettävästi ainakin Rossin rannekellon ja käteistä.

Capelletti sanoi jääneensä sanattomaksi ryöstön edessä. Pari asui Bucinessa, Toscanan maakunnassa. Rossilla oli alueella luomutuotantoon panostanut maanviljely-yritys.

– Minulla ei ole edes voimia puhua, Cappelletti totesi QN-lehdelle.

– Paolon kuolema ei ollut tarpeeksi, näiden uuvuttavien päivä ei ollut tarpeeksi, ja meidän kaikkien tuska ei ollut tarpeeksi. Heidän piti vielä loata tämä päivä, kun koko Italia itki.

Sunnuntaina Rossin muiston kunniaksi pidettiin muistoseremonia Perugiassa.

– Paolon ja tämän kaupungin side on aina ollut vahva. Kiitän Perugian asukkaita. Olen ylpeä ollessani yksi teistä. Tyttärenikin syntyi täällä, Cappelletti totesi.

– Kiitos kaikille huomiosta näin erityisenä hetkenä. Tällaisina aikoina käsitän, että ihmiset muistavat hänet mestarina kentällä. Tarvitaan kuitenkin jalomielisyyttä, avoimuutta ja rakkautta päästäkseen heidän sydämiinsä.

Paolo Rossi muistetaan kaikkein parhaiten vuoden 1982 MM-kisoista, joissa Italia voitti mestaruuden. Hän voitti kisojen maalikuninkuuden ja hänet valittiin myös turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Lähteet: Football-Italia ja BBC