Pikkuhuuhkajien EM-karsintaryhmään viime ja tänä vuonna kuulunut Kaan Kairinen on solminut nelivuotisen, vuoden 2024 loppuun ulottuvan sopimuksen norjalaisen Lillestrøm SK:n kanssa. Viikon päästä 22 vuotta täyttävä Kairinen pelasi jo tämän kauden LSK:ssa lainalla tanskalaisesta FC Midtjyllandista, mutta nyt hän jatkaa seurassa pysyvällä sopimuksella.

LSK putosi kauden 2019 päätteeksi Norjan pääsarjasta, mutta visiitti toiselle sarjaportaalle jäi vuoden mittaiseksi, sillä Lillestrøm palaa Eliteserieniin sijoituttuaan 1. divisioonan toiseksi Tromsøn jälkeen. Kairinen pelasi kaikkiaan 28 ottelussa 30 mahdollisesta, ja oli LSK:n avauskokoonpanossa 26 kertaa. Tilastoihinsa hän kirjautti neljä maalia, kuusi maalisyöttöä ja neljä varoitusta. Vain nigerialainen Matthew Ifeanyi pelasi Kairista enemmän peliminuutteja.

Interin kasvatti Kairinen on kolunnut läpi kaikki Suomen nuorisomaajoukkueet. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa hän on pelannut 19 ottelua, ja tehnyt niissä neljä maalia.

Lillestrøm maksoi Kairisesta Midtjyllandille siirtokorvauksen, jonka suuruutta kumpikaan seuroista ei kertonut julkisuuteen. Suomalainen keskikenttäpelaaja on kuitenkin hyvin iloinen, että siirto saatiin vakinaistettua.

– Olen todella iloinen, että saan palata tänne takaisin vuonna 2021. Olen toivonut sitä jo pitkään. Nyt seurat ovat vihdoin päässeet siirrosta sopuun, ja se on fantastista. Olen vain todella onnellinen juuri nyt, Kairinen kommentoi sopimustaan LSK:n kotisivuilla.

Kairinen valittiin kauden päätteeksi LSK:n vuoden pelaajaksi, ja urheilujohtaja Simon Mesfin vakuutti myös tyytyväisyyttään.

– Tiesimme hänen suuresta potentiaalistaan ennen kuin hän tuli tänne, ja tällä kaudella hän on todella osoittanut sen. Olemme koko ajan toivoneet siirron toteutumista, mutta hänellä on ollut sopimus suurseura Midtjyllandin kanssa, Mesfin kertoi.

– Kaanille on ollut selvää, että tämä on paikka, jossa hän haluaa jatkaa kehittymistään. Hän on jo nyt korkealla tasolla, ja me luotamme siihen, että hän kehittyy LSK:ssa edelleen.

[readmore from=Kairinen-Kaan]

Mesfin kertoi LSK:n tehneen suomalaisen saamiseksi ”merkittävän sijoituksen”, mutta hän on vakuuttunut sen maksavan hintansa takaisin sekä kentällä että mahdollisen eteenpäinmyynnin kautta. Mesfin pitää myös mahdollisena Kairisen tunkeutumista Suomen EM-kisaspekulaatioihin pääsarjapelien myötä.

– Tulee olemaan jännittävää nähdä, voisiko Kaan nousta Suomen ensi kesän EM-kisajoukkueeseen, Mesfin pohti.

Kairinen on pelannut urallaan toistaiseksi 56 pääsarjaottelua, viisi Tanskan Superliigassa Midtjyllandin paidassa ja 51 Veikkausliigassa, ensin Interin (2014, 2015 ja 2018) ja sitten vuonna 2019 HJK:n riveissä.