Talouselämä: Veikkausliigassa viime kauteen lopettanut pelaaja tienaamassa yrityskaupoilla lähes kaksi miljoonaa euroa

© Kuva: Juha Tamminen

TPS tiedotti marraskuussa liigakarsintojen alla, että 26-vuotiaan Jonni Peräahon ura Veikkausliigassa päättyi kauden 2020 loppuun. Peräaho antoi tunnelmistaan tuolloin kommentteja myös SuomiFutis-sivustolle.

TPS:n kausi päättyi tylysti Veikkausliigasta putoamiseen, kun KTP oli karsinnoissa parempi. Jonni Peräaholle kuuluu sen sijaan kentän ulkopuolella hyvää, sillä kansainvälinen teknologiajätti SPX Flow Technology Germany on tehnyt Peräahon osaomistamasta Uutechnic Groupista erittäin rahakkaan ostotarjouksen. Asiasta kertoo Talouselämä (juttuun tästä linkistä).

Tarjouksen arvo on 0,60 euroa osakkeelta, eli yhteensä massiiviset 33,9 miljoonaa euroa. Koska Jonni Peräaholla on osakkeita kaikkiaan 3 080 000, on hän kuittaamassa kaupasta kaikkiaan noin 1,85 miljoonaa euroa. Listan Uudessakaupungissa kotipaikkaansa pitävän Uutechnic Groupin suurimmista osakkeenomistajista löytää yrityksen kotisivuilta tästä.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että sen hallitus on päättänyt yksimielisesti suositella osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä. Merkittävimmät osakkeenomistajat ovatkin jo tarjouksen peruuttamattomasti hyväksyneet.

Uutechnic Groupin suurimmat osakkeenomistajat ovat yrityksen vuonna 1993 perustaneet Timo Lindström sekä Jonni Peräahon isä Jouko Peräaho, joka on FC TPS:n hallituksen puheenjohtaja. Lindstöm ja Peräaho saivat vuoden yrittäjäpalkinnon vuonna 2008, ja kertoivat yrityksensä taustoista tuolloin Turun Sanomille.

Jouko Peräaholla osakkeita on kaikkiaan 8 790 000, joten hän saa yrityskaupasta sen toteutuessa muhkean 5,27 miljoonan euron potin.

SPX Flow Technology Germany on yhdysvaltalaisen SPX FLOW -yhtiön tytäryhtiö. SPX FLOW:n liikevaihto oli  tilikaudella 2019 noin 1,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Toimintaa sillä on yli 30 maassa.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille